20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi Merkezî Sınavı’na katılan yüz binlerce öğrenci, soru ve cevap anahtarlarının yayınlanmasını bekliyordu. Bakan Ziya Selçuk dün yaptığı son dakika açıklamasında LGS 2020 soruları ve cevap anahtarı yayımlandığını duyurdu. Öğrenciler tahmini puan durumlarını hesaplarken soru kitapçıklarının kendilerine ne zaman verileceğini de merak ediyor. Peki LGS soru kitapçığı ne zaman verilecek? Detaylar haberde.

LGS 2020 soruları ve cevap anahtarı yayımlandı! LGS soru kitapçığı ne zaman verilecek?

20 Haziran 2020’de gerçekleştirilen sınavın ardından öğrenciler LGS soruları ve cevap anahtarına meb.gov.tr internet sayfası üzerinden ulaşabiliyor.

Kitapçıklar ise her yıl sınavın ardından öğrencilere verilirken bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sınav sonrası sosyal mesafe ihlali yaşanmaması amacıyla verilmedi. Kitapçıklar 22 Haziran tarihinde tedbir çerçevesindeki kurallar dahilinde velilere teslim edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin, ‘Soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://meb.gov.tr’den ulaşabilirsiniz. Kitapçıklarınızı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullarınızdan alabileceksiniz. Rehberlik hizmetlerimizle, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilerimizin yanında olacağız.’ dedi.

Editör: TE Bilisim