Etsiz Çiğ Köfte Tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde sofraların olmazsa olmaz lezzetlerinden, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği Etsiz Çiğ Köfte yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 28 Eylül 2020 Pazartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Etsiz Çiğ Köfte Tarifi! Malzeme listesi ve Etsiz Çiğ Köfte nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Etsiz Çiğ Köfte Tarifi 

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi için gerekli olan malzemeler;

4,5 su bardağı köftelik ince esmer bulgur

2 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası

2 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı isot

2 yemek kaşığı kırmızı toz biber

3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı doğal nar ekşisi

2 yemek kaşığı sumak

1,5 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 bağ yeşil soğan (daha çok beyaz yerlerini ince doğrayarak kullanın)

1 bağ maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

Yoğururken;

Birkaç kalıp buz

1 rendelenmiş domates

Etsiz Çiğ Köfte nasıl yapılır?

Sevilerek tüketilen Etsiz Çiğ Köfte hazırlarken öncelikle bulgurun üzerine salçaları ekleyip güzelce yedirin. Ardından 2 su bardağı sıcak su ekleyip 5-10 dakika kadar bekletin. [Dilerseniz bu işlemi, ılık suyu peyderpey bulgura ekleyip yoğurma yöntemiyle de yedirebilirsiniz. Böylece daha hafif bir çiğ köfte elde etmiş olacaksınız.) Sarımsağı rendeleyin ve bulgurun üzerine ekleyin. Daha sonra nar ekşisi, zeytinyağı, maydanoz ve soğanlar hariç tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Yoğurma esnasında birkaç kalıp buz ve domates rendesi ilave ederek bu şekilde yoğurmaya devam edin. Tüm malzemeler bütünleşip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. En son nar ekşisi, zeytinyağı, maydanoz ve soğanları da ekleyip karıştırın.

Elinizle köfte şeklini verdiğiniz parçacıkları servis tabağına alarak pul biber, turşu, yeşillik ve ayran eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim