Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksaray’da bir okulda “otizmli öğrencilerin yuhalandığı” iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“BU OLAY KABUL EDİLEMEZ”

Selçuk, “Otizmli çocuklarımız ve ailelerini inciten hadise; ne eğitim sistemimizle ne de toplumsal değerlerimizle örtüşmektedir. Engelli çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olayın yaşanmış olması kabul edilemez.” dedi.

OLAYLA İLGİLİ MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Aksaray’da bir okulda “otizmli öğrencilerin yuhalandığı” iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakanlıktan, “Aksaray’da özel eğitim sınıflarının kapatılmasını isteyen veliler otizmli öğrencileri yuhaladı” başlıklı haberle medyaya yansıyan olayla ilgili açıklama yapıldı.

EĞİTİM DEVAM ETMEKTEDİR

MEB müfettişleri tarafından olaya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu okulumuzda özel eğitim sınıfı uygulamasının gerektirdiği hassasiyetler dikkate alınarak okul içerisindeki alanlarda ilgili düzenlemeler yapılmış olup, eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanları tarafından okul velilerimiz için özel eğitim kapsamındaki öğrencilerimizle ilgili bilgilendirme çalışmaları başlatılmıştır.”

“KİMSE ENGELLİ OLAMAYACAĞINI GARANTİ EDEMEZ!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aksaray’da otistik çocukların maruz kaldığı olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Emine Erdoğan, Aksaray’da, özel eğitim sınıflarının kapatılmasını isteyen velilerin öğrencileri yuhaladığı iddiasına ilişkin Twitter hesabıdan “#otizm” etiketiyle paylaşımda bulundu.

“Otistik evlatlarımıza yönelik olaydan derin üzüntü duydum.” ifadelerini kullanan Emine Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Hiç kimse yarın kendi çocuğunun engelli olmayacağını garanti edemez, o zaman bu dışlanmayı kabullenir miydiniz? Çocuk sevgisi, tüm çocukları sevebiliyorsak gerçektir! Farklılıklarımız zenginliğimizdir.”

Editör: TE Bilisim