Teknoloji dünyasının bir getirisi olarak ortaya çıkan analitik düşünme, dijital platformlarda yer alma isteği çocukların geleceğe yön vermelerini sağlıyor. Robot tasarlayan, üreten nesiller için bilişim akademileri kurulmaya devam ediyor.

Ankara’da bir bilişim akademisi, geleceğin nesilleri için öğretim düzeyine uygun oyun tabanlı yazılımları kullanarak öğretiyor.

Kendi oyun ve programlarını tasarlayarak teknoloji okur-yazarı ve ürün üretebilen bireyler haline gelen nesiller, mobil cihaz yazılımları geliştiriyor.

TEKNOLOJİK EĞİTİM MOTİVASYONU

Bilişim ve robot teknolojisini yakından takip ettiklerinin altını çizen Akademi Kurucusu Aylin Karakoç, üst düzey kazanımlar elde ettiklerini belirterek, bu alanlarda başarının diğer derslere olan olumlu etkisini de göz önünde bulundurup çağın gereksinimlerini bilen bireyler yetiştirdiklerini ifade etti.

Karakoç, “Problem çözme yeteneği yüksek ve geleceğin ihtiyaçlarına hazır bireyler yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmuş ve olmaya devam edecektir” dedi.

Çocuklar, bilişim akademilerde 3D yazıcıların kullanım prensiplerini, donanımsal yapısını ve sarf malzemelerinin neler olduğunu keşfetmenin yanı sıra Arduino, MakeBlock gibi dünyaca tanınan robotik tasarım temellerini kullanıyor.

Robotlarını mühendislik ilkeleri doğrultusunda üreten nesiller, robotlarını ulusal, uluslararası yarışmalarda ve sergilerde tanıtma fırsatı yakalıyor.

GOOGLE VE NASA DÜZEYİNDE EĞİTİM

Bilişim akademilerinde bilgisayar derslerinde 3D tasarım eğitimi verilirken, robotik kodlama ve Google, NASA ve CERN gibi büyük kurumların kullandığı programlama dili olarak bilinen Python eğitimi de veriliyor. Ayrıca çocukların evde aileleriyle daha çok zaman geçirmesi için ev ödevi sistemi yerine okul ödevi sistemine yer veriliyor.

Editör: TE Bilisim