İç Anadolu’da etkili olacak olan kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşımda engel olabilir. Meteorolojinin uyardığı Eskişehir’de yoğun kar yağışı bekleniyor. Özellikle İç Anadolu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı okullar tatil olmuştu. Birçok veli ve öğretmen ise “Eskişehir’de yarın okullar tatil mi olacak? 26 Aralık’ta okullar tatil mi?” sorunu araştırıyor. Peki Eskişehir’de yarın okullar tatil mi olacak? 26 Aralık’ta okullar tatil mi?

ESKİŞEHİR’DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ OLACAK?

Okulların tatil olup olmadığı ile ilgili valilik açıklama yapmadı. Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri birçok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek.

ANKARA İÇİN KAR ALARMI VERİLDİ

Ocak ayına kısa bir süre kala ‘Kar ne zaman yağacak’ sorusu kafalarda dolaşmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara’da kar yağışının ne zaman başlayacağı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Uzun bir süredir kara hasret olan başkentte kar yağışı hafta sonuna doğru etkili olacak. İlk olarak perşembe günü karla karışık yağmur beklenen Ankara’da havanın da soğumasıyla birlikte cuma gününden itibaren yağmur yerini tamamıyla kara bırakacak.

İSTANBUL’DA KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasında özellikle hafta sonu, sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği vurgulandı. Buna bağlı olarak pazar günü kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.

MGM, İstanbul’da kar yağışının hafta sonu itibariyle karla karışık gerçekleşebileceğini tahminlerine ekledi.

KAYSERİ’DE OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışı İçanadolu bölgesinde etkisini hissettirirken tatil haberleri de peş peşe geldi.

Kayseri’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yahyalı İlçe Kaymakamlığı ilçesinde yüksek kesimlerdeki 17 mahallede yapılan taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. İlçede yoğun kar ve tipi nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

Editör: TE Bilisim