Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD-II) kapsamında toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon Avro, yani 1,2 milyar TL olan 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktıklarını bildirdi. IPARD destekleriyle AB standartlarında yeni rekabetçi işletmeler kurulmasını desteklerken kırsalda gelir getiren faaliyetleri çeşitlendirdiklerini belirten Bakan Pakdemirli, “Böylece kırsaldaki kadın ve genç girişimcilerimizi daha çok desteklemeyi ve kaliteli üretimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

YÜZDE 65’E VARAN HİBE

Hayvancılık sektöründe yatırımların destekleneceği Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinin destek bütçesi 104 milyon Avro, yani 790 milyon lira olacak. Bu kapsamda, yatırım tutarı 5 bin ile 500 bin Avro arasındaki projelere yüzde 50-70 oranında hibe desteği sağlanacak. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri için ise 54 milyon Avro, 410 milyon TL destek bütçesi tahsis edildi.

Bu çerçevede de, yatırım tutarı 5 bin ile 500 bin Avro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği sağlanacak.

Toplamda 1,2 milyar TL hibe desteği bütçesi ayrılan (IPARD-II) . Başvuru Çağrısı ilanına ilişkin bilgiler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Editör: TE Bilisim