Otobüs seferleri iptal mi edildi? Corona virüsü tedbirlerine ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı paketi dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında açıkladı. Açıklamanın ardından Erdoğan’ın konuşması doğrultusunda 81 ilin valiliklerine genelge gönderildi. Genelge, korona virüsle mücadelede sosyal izolasyonun sağlanması ve toplum sağlığının korunması amacıyla şehirlerarası otobüs seferlerinin iptali veya valilik iznine bağlanması gibi birtakım seyahat kısıtlamalarını içeriyor. Vatandaşlar seyahat ksıtlamasının detaylarını merak ediyor. Peki, Otogar şehirlerarası otobüs seferleri iptal mi edildi? İşte merak edilen detaylar.

Otogar şehirlerarası otobüs seferleri iptal mi edildi?

Otobüs seferleri iptal mi edildi sorusunun detaylarına geçmeden önce tamamen iptal edilmediğini belirtmek gerekir. Ancak otobüs seferleri iptal edilmemesi doğrultusunda birtakım düzenlemeler getirildi. Söz konusu düzenlemey ilişkin bazı detaylar yazımızda yer almaktadır.

81 ilin Mülki İdare Amirliklerine Genelge

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde Mülki İdare Amiriliklerine gönderilen Genelge’ye göre,

Cumhurbaşkanımı Erdoğan’ın talimatı ile şehirlerarası otobüs seferleri 28.03.2020 tarihi 17:00’den itibaren ancak valiliklerin izni ile gerçekleştirilebilecektir. Vatandaşların bulundukları şehirlerde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle hekim kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olan vatandaşlar ile özellikle son iki haftalık süre içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların, şehirler arası yolculuk yapması valilik izni ile yapılabilecektir.

Genelgeye göre şehirlerarası yolculuk yapma zarureti olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na müracaat ederek seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklar. Talebin uygun görülmesi durumunda kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de kapsayacak şekilde ‘şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi’ düzenlenecektir.

Seyahat İzin Kurulundan iller arası otobüs yolculuğu izin belgesi alan vatandaşlarca yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere de bu doğrultuda bilgilendirme yapılacaktır.

Sağlık kontrolleri yapılacak

Otobü seferleri iptal edilip vatandaşın mağdur olmasının önüne geçilmesi amacıyla yapılan düzenleme kapsamında, otogar çıkışlarında oluşturulan sağlık kontrol noktaları sayesinde vatandaşların ve personelin gerekli sağlık kontrollerinin yapılması da sağlanacak.

Seyahat İzin Kurulunca, seyahat eden vatandaşların isim ve iletişim bilgileri gidecekleri yerlerdeki Mülki İdare Amirlikleri’ne de bildirilecektir.

İl girişlerinde de sağlık kontrolü yapılacak olan vatandaşlardan şüpheli sağlık durumu tespit edildiğinde 14 karantinaya alınacak, karantina gerekli görülmeyen vatandaşların ise 14 gün izolasyon kuralları tebliğ edilmek rutin kontroller suretiyle evlerinde kalmaları sağlanacak.

Otobüs seferleri iptal mi edildi konusuna ilişkin son dakika gelişmeleri için dirilispostasi.com sitemizi takipte kalınız…

Editör: TE Bilisim