Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçağın pistten çıkmasıyla 3 kişi hayatını kaybetti, 179 kişi yaralandı. Havalimanının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, akşam saatlerinde havalimanına iniş yapan bir uçağın pistten çıkması sonucu herkesi derinden yaralayan bir kaza meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu kazada, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz. Kaza sonrasında kapanan pistimiz bugün saat 04.00 itibarıyla tüm uçuşlara açılacaktır. Uçuşlarda yaşanabilecek değişiklik ya da iptaller hakkında tüm yolcularımız ilgili hava yollarından bilgi alabilirler.”

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde PC2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının kazası sonrasında kapatılan pistte uçuşlar yeniden başladı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün “Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uçuş operasyonlarına yeniden açılmasıyla birlikte; uçuşlarımız planlandığı gibi icra edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı varışlı 9 THY uçağının İstanbul Havalimanı, 4 uçağın ise Ankara Esenboğa Havalimanı’na yönlendirildiği bildirildi.

Yönlendirilen uçaklar için intikal uçuşların planlandığını, uçakların peyderpey Sabiha Gökçen Havalimanı’na gönderildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim