Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Avrupa’daki mülteci krizi sonrası Avrupa Birliği’ne (AB), Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmediği eleştirisinde bulundu

AB-Türkiye mutabakatının imzalandığını hatırlatan, Brüksel’in, Türkiye’ye iş adamları için vize serbestisi ve üyelik müzakerelerinde kolaylık sağlanması sözünü verdiğini aktaran Schröder, ancak bunların yapılmadığını ifade etti.

“TÜRKİYE’DE 4 MİLYON MÜLTECİ YAŞIYOR”

Schröder, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacılarla Avrupa’ya şantaj mı yapıyor” yönündeki bir soruya, “Şantajdan bahsetmezdim. Türkiye, dünya çapında en fazla mülteciye sahip ülke ve burada yaklaşık 4 milyon mülteci yaşıyor. AB-Türkiye anlaşmasına karar verildiğinde; Brüksel, Erdoğan’a üyelik müzakerelerinde kolaylık ve iş adamları için vize serbestisini gündeme getirdi ama AB, buna uymadı” dedi.

Bunun nedenlerinin Türkiye’deki iç siyasi durum ve Türkiye’nin Libya’daki angajmanı olduğunu belirten Schröder “Ancak AB, anlaşmanın bir kısmını yerine getirmezse bunun sonuçları olacağını bilmeli. Türkiye, gururlu bir ülke ve gururlu bir lidere sahip” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim