Erdemir hisse senedi ne kadar oldu? Erdemir satıldı mı? Türkiye’de önde gelen fabrikalar arasında yer alan demir çelik üretimi firması Erdemir’in hisse senetleri sosyal medyada gündem oldu. KAP’a fabrika satışıyla bildirilen haberin detaylarını merak eden vatandaşlar Erdemir hisse senet fiyatlarını merak edip araştırıyor. Peki, Erdemir hisse senedi ne kadar oldu? Erdemir satıldı mı? işte tüm detaylar…

Türkiye’nin önemli madencilik şirketlerinden Kümaş’ın satışında sona gelinerek, Kümaş’ta anlaşma sağlanarak satış gerçekleşti. Yıldız Holding ve iştiraki Gözde Girişim, hisseleri Oyak Grubu’na devretti. Satış fiyatı ise 340 milyon dolar olarak açıklandı.

Yıldız Holding’den açıklama

ERDEMİR SATILDI MI?

Erdemir demir çelik fabrikasının satışı sosyal medyada vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldı. Söz konusu fabrikanın satışından çok Kümaş şirketini satın alması yanlış anlaşılmasına neden oldu.

Erdemir, Kümaş Manyezit’in tamamını 340 milyon dolar işletme değeri üzerinden almak için Gözde Girişim ve Yıldız Holding’den almak için anlaşma imzaladı.

Şirketin dün gece KAP’a yaptığı açıklamaya göre yüzde 49’u Yıldız Holding, yüzde 51’i Gözde Girişim’e ait olan Kümaş Manyezit’in hisse devri, “ilgili yasal onayların alınmasının ardından devir tarihindeki net borç tutarı ve net işletme sermayesi dikkate alınarak hesaplanacak olan hisse bedeli üzerinden” gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim