Uludağ’da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp için başlatılan arama çalışmalarına 17’ncı gününde devam ediliyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yürütülen çalışmalara jandarma asayiş, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve bazı sivil arama kurtarma ekipleri katılıyor.

BİR CESET DAHA BULUNDU

Uludağ’da kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları sırasında bir cesede ulaşıldığı bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bağlandığı canlı yayında kaybolan dağcılardan, cesetle ilgili kimlik tespit çalışmasının ardından cesedin Efe Sarp’a olduğunu bildirdi. Ayrıca yapılan arama çalışmalarında ikince cesede de ulaşıldığı valilik tarafından açıklandı. Öğle saatlerinde bulunan cesedin Efe Sarp’a ait olduğu kesinleşirken, ikinci cesedin kime ait olduğu ise yapılan inceleme sonrası netlik kazanacak.

Uludağ’da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp için başlatılan arama çalışmaları sırasında ceset bulundu.

Bugünkü arama çalışmalarını Kestel ilçesinden başlatan ekipler, Derekızık Mahallesi’nden Küreklidere mevkisine doğru ilerledi. Gölçukuru bölgesinde şelale ve vadide aramayı sürdüren ekiplere hava koşullarının imkan verdiği durumlarda helikopter ve insanlı keşif uçağının da destek verdiği belirtildi.

Mert Alpaslan (Sağ), Efe Sarp (Sol)

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uludağ’da kaybolduğu belirtilen Mert Alpaslan ve Efe Sarp’tan haber alınamadığı ihbarı üzerine Bursa Valiliği tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına kamu, sivil toplum ve gönüllülerin katılımıyla karadan ve havadan kesintisiz olarak devam edilmektedir. Kaybolan dağcılardan Efe Sarp’a ait montun Küreklidere bölgesinde bulunması nedeniyle arama faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırılmıştır. Küreklidere bölgesinde yapılan arama çalışmaları sırasında bulunan montun yaklaşık 1 kilometre aşağısında bir erkek cesedi tespit edilmiştir. Kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Arama faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırılmıştır. Bütün arama kurtarma ekipleri bu bölgeye sevk edilmiştir.”

CESET SU İÇİNDE BULUNDU

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise cesedin, su içinde bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, “Cesedin kimliğinin henüz tespit edilmediği, ölü muayene ve otopsi işlemlerine katılmak üzere nöbetçi Cumhuriyet savcısı görevlendirildiği ve adli tahkikata devam edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” bilgisi paylaşıldı.

İstanbul’dan Bursa’ya 1 Aralık Pazar günü gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolu’nun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Uludağ’ın kuzeybatı yamaçlarındaki Küreklidere mevkisinde Sarp’a ait mont, bere ve anahtarlar, daha sonra ise iki baton bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’dan Bursa’ya 1 Aralık Pazar günü gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Uludağ’ın kuzeybatı yamaçlarındaki Küreklidere mevkisinde Sarp’a ait mont, bere ve anahtarlar, daha sonra ise iki baton bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim