İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışından gelen vatandaşlar için uygulanan karantina tedbirleri esnasında Güzide Sofi isimli yolcunun yurtlara taşıyan otobüsten indirilip özel bir araca bindirilmesi olayıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

“DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR”

Açıklamada KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi kızı olduğu öğrenilen şahıs ve şahsı araçtan indiren kolluk kuvvetleri hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı tarafından TCK’nın 195. maddesinde belirtilen “Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma” suçundan

derhal soruşturma başlatıldığı bildirildi.

“KARANTİNA SONRASI İFADESİ ALINACAK”

Yapılan araştırmada otobüsten indirilen yolcunun kısa süre sonra İstanbul Havalimanı içeresinde kolluk kuvvetleri tarafından tekrar muhafaza altına alınarak karantinaya alınmak üzere ambulans vasıtasıyla ilgili kuruma sevkinin sağlandığı belirtilerek “Karantina bitiminde G.S.’nin savunması da alınacaktır. Diğer bütün deliller toplanmaktadır” denildi.

Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada gelişmelerden kamuoyunun haberdar edileceği bilgisine de yer verildi.

Editör: TE Bilisim