Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Çaykara ilçesindeki Uzungöl ve gölü besleyen dere, soğuk hava nedeniyle buz tuttu.

Ülke genelinde bir süredir devam eden kar yağışı ve soğuk hava, doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Uzungöl’de de etkisini gösterdi.

Yörede, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin ardından Uzungöl ile göle su sağlayan Haldızen Vadisi’ndeki derenin büyük bölümünün yüzeyi dondu.

Bölgeyi kaplayan çam ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü, yaban hayatı, temiz havasıyla ilgi gören Uzungöl, çevresinin beyaza bürünmesi ve üzerinde oluşan buz kütlesiyle ayrı güzelliğe kavuştu.

Vadideki derenin üzerine yapılan bentlerde biriken suyun da donması, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bazı turistler ise donmuş göl üzerinde yürüdü ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

“İlk kez donmuş bir göl gördüm”

Afganistan’dan ailesiyle Uzungöl’e gezmek için gelen Ali Kurbanzada, AA muhabirine, ilk kez gördüğü Uzungöl’ün doğasının çok güzel olduğunu söyledi.

Bir diğer Afganistanlı Ali Turkmani ise Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ve buraya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek “Uzungöl’e ilk defa geldim, çok güzelmiş, çok eğlendim. İlk kez donmuş bir göl gördüm, bir ev kiralayıp burada yaşamak istiyorum.” dedi.

“Uzungöl’ü ilk defa bu kadar soğuk gördü”

Donmuş göl üzerinde kartopu oynayıp buzda kaymaya çalışan Polat Suiçmez, “Uzungöl’ü ilk defa bu kadar soğuk gördüm, kulaklarımı hissetmiyorum. Buraya gelmişken buzun üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmek istedik.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim