Afrika ülkesi Cibuti’de mahsur kalan 68, 71 ve 77 yaşlarındaki 3 Yunan denizci dün Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği’nin yardımıyla Türk Hava Yollarına (THY) ait tahliye uçağıyla Türkiye’ye getirilmişti.

Yunan makamlarının resmi talebi üzerine, yapılan tapliye işleminin ardından tahliye edilen denizciler Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne ait özel bir araçla Edirne’deki İpsala sınır kapısına götürülmüştü.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERKEN BAŞROLDEKİ TÜRKİYE’Yİ ES GEÇTİ

Ancak bu durum karşısında Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan nezaketsiz bir tutum geldi. Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, 3 Yunan denizci THY uçağıyla bölgeden tahliye edilmesine ilişkin bir mesaj paylaşırken operasyonun başrolündeki Türkiye’yi kendi halkından gizlemeyi tercih etti.

Dendias, Twitter’dan paylaştığı mesajda “Cibuti’de kalan diğer üç Yunan denizcinin macerası mutlu bir şekilde sona erdi. 3 vatandaşımız, Dışişleri Bakanlığı ve Denizcilik Bakanlığı mükemmel işbirliği sayesinde, birkaç saat önce Yunanistan’a geldi” ifadelerini kullandı.

Mesajının devamında Cibuti’deki Yunan ve Avrupalı yetkililer ile Cibuti Dışişleri Bakanlığı’na teşekkürü etmeyi ihmal etmeyen Dendias, Türkiye’ye yönelik tek kelime etmedi.

“TEŞEKKÜR İÇİN DEĞİL İNSANİ GÖREVİMİZ OLDUĞU İÇİN…”

Bu duruma Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tepkisi gecikmedi. Mevkidaşının teşekkür tweetini alıntılayan Çavuşoğlu, “Bari insani konuları siyasete alet etmeyin. Üç Yunan Denizciyi teşekkür etmeniz için değil, insani görevimiz olduğu için memnuniyetle Cibuti’den getirdik” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim