Okulların tatil olmasıyla yaz döneminde yüzbinlerce öğrenciye cami ve Kur’an Kurslarında dini eğitim veren Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), bu yıl pandemi nedeniyle eğitimleri Diyanet TV üzerinden sürdürecek. Her gün Diyanet TV canlı yayın üzerinden öğrencilerin istifadesine sunulacak olan dînî dersler, canlı yayını kaçıranlar için de kurumun YouTube kanalı üzerinden sunulan yayınlarla telafi edilebilecek. Dönem sonu online test uygulanacak olan söz konusu eğitimlere katılmak için kayıt işlemleri ise, yine kurumun internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilebiliyor. Diyanet TV Yaz Kur’an Kursu canlı izle! (6 Temmuz Pazartesi) Diyanet Yaz Kur’an Kursu kayıt (2020) işlemleri ve frekans ayarı bilgileri için haber detayını inceleyiniz.

Diyanet TV Yaz Kur’an Kursu canlı izle! 8 Temmuz 2020 Çarşamba

29 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle başlayan Diyanet TV’de yaz Kur’an kursu programları, Kur’an’ı Öğreniyorum saat 10.30‘da, Dinimi Öğreniyorum saat 11.00‘de, Kur’an Okuyorum dersi ise saat 17.00‘de olmak üzere canlı olarak yayınlanacak.

Diyanet TV frakans bilgileri

TÜRKSAT 4A UYDUSU SD YAYIN; Frekans: 12.422 MHZ, Polarizasyon: Yatay (H), Sembol Oranı: 30.000, FEC: 3/4

D-Smart: Kanal 104

Digiturk: Kanal 68

Tivibu: Kanal 49

Teledünya: Kanal 43

Yaz Kur’an Kursu kayıt (2020)

Diyanet TV canlı yayın ve kurumun sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak olan yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmak isteyen öğrencilerin programa başvuruları da yine internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca yaz Kur’an kurslarına internet üzerinden başvuruda bulunan öğrenciler, kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek yaz Kur’an kursu ders kitaplarını temin edebiliyor.

Müftülüklere gidemeyen öğrenciler ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller adresinden ya da başvuru yaptıkları ekrandan taşınabilir belge (PDF) olarak söz konusu ders kitaplarını bilgisayarına indirebilirler.

Diyanet TV canlı yayın saatini kaçıran öğrenciler, kaçırdıkları bölümlere ait eğitim videolarını Diyanet TV Youtube kanalından izleyebilirler.

Dönem sonunda gönüllülük esasına göre sınav uygulanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yaz Kur’an kursu eğitim sürecinin son haftasında (4-14 Ağustos 2020), program başvurularının alındığı internet sayfası üzerinden yine isteğe bağlı olmak üzere değerlendirme testi uygulayacak.

Yapılan değerlendirme testinde başarılı olan öğrencilere, ‘Çevrimiçi Yaz Kur’an Kursu Katılım Belgesi’ takdim edilecek.

Diyanet TV Yaz Kur’an Kursuna başvuru yapmak için tıklayın!

Editör: TE Bilisim