ÇOCUKLAR KAYI GİYSİSİYLE DOLAŞIYOR

Dizide “Artuk Bey” karakterini canlandıran Ayberk Pekcan, mesleği oyunculuk olduğu için elinden geldiğince her karakteri canlandırmaya çalıştığını söyleyerek, “Diriliş Ertuğrul, Türkiye’de bir ilk olduğu için bir aktör olarak bu işin ruhundan etkilenmemek mümkün değil. Tabii sürekli Artuk Bey’i yaşamak değil ama kimi anlarda onun etkisinde olduğumuz oluyor elbette.” değerlendirmesini yaptı.

TRT DE OLSA REYTİNG KAYGISI TAŞIYOR

Pekcan, “TRT’de dahi olsa bir reyting kaygısı taşıyor. Dolasıyla içerisinde aşk ve başka unsurların olması lazım. Birebir tarihe bağlı olmasa da büyük çoğunluğu tarihimizi anlattığı için özendirici olması açısından çok önemli görüyorum. Mesela bizler çocukluğumuzda hep yabancı karakterlere özenirdik. Fakat şimdi görüyorum ki çocuklar kayı giysileriyle dolaşıyor, yerli ve milli kahramanlarımıza özeniyor.” diye konuştu.

“Abdurrahman Alp” karakterini canlandıran oyuncu Celal Al ise mesleğin en güzel tarafının tarihte yaşamış milli kahramanları, karakterleri canlandırabilme şansı yakalayabilmek olduğunu söyledi.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, Osman karakterini canlandıran genç oyuncu Emre Üçtepe’ye Esenler Belediyesi tarafından sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı, Belediye Başkanı Göksu’ya oyuncular tarafından kılıç hediye edildi.

GÖKSU: MİLLİ DEĞERLERİN SAHNEDE GÖRÜLMESİ ÖNEMLİ

Öte yandan etkinliğin ev sahipliğini yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu de yap/ığı konuşmada, ramazan heyecanının Esenler’in her bir köşesinde can alıcı bir şekilde yaşandığını dile getirdi. Göksu, milli değerlerin sahnede görülmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu toprakların çocukları kendi kökünden, ruhundan, değerlerinden, anlayışlarından, medeniyetlerinden bir şeyi sahnede gördüğü zaman ona resim olarak bakmaz. Onu kendisi gibi, kendisi olduğu için sever ve sayar.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim