Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Balkanlar

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştiği ziyaretinde Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, “Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı ABD Dışişleri Bakanlığı’na davet etmekten memnuniyet duyduk. Rama ile verimli bir şekilde tartıştık. Müttefik Arnavutluğumuza, sarsılmayan ortaklığı ve Batı Balkanlar’da güvenlik lideri olarak övgüye değer rolü için minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Rama ise sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunarak, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeniden yapılanma, bölgesel schengen ve Kosova-Sırbistan diyaloğu ile Arnavutluk’un ABD’ye sadık kaldığı stratejik ittifakımızın ortak zorlukları hakkında konuştuklarını ifade etti.

RAMA ‘MÜKEMMEL KOÇ’MUŞ

Arnavutluk hükümetinin başkanı Rama, ABD’deki Atlantik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, AGİT başkanı sıfatıyla Kosovalı siyasetçilere sözde “Mini Schengen” projesine dürüst yaklaşması için bir mesaj daha gönderdi.

Edi Rama, “Özgürlük için savaşırken kullandığınız aynı metotlarla barışı inşa edemeyeceğinizi anlamayan insanların mükemmel koçuyum. Yaptığımız şey Schengen’i kurmanın ne kadar önemli olduğu hakkında konuşmak. Geçmişte neler olduğuna bakarsak hiçbir yere gidemeyiz. Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog ilerlemeli. Sırbistan Kosova’yı mümkün olan en kısa sürede tanımalı. Birlikte çalışmamı lazım. Herkes bu konuda hemfikir değil ama bu hiçbir şeye engel olmak için bir sebep değil. Ukrayna ve Rusya da savaşta, ancak iki ülkenin başkanları birlikte oturuyor.” diye konuştu.

Kosova Demokratik Birliği Başkanı Isa Mustafa, Edi Rama, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç ile Arnavutluk’u de kapsayarak “Mini Yugoslavya”yı kurmak istediklerini vurgulamıştı.

Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Balkanlar

Editör: TE Bilisim