Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

İdlib’de yapılan hain saldırı sonrası Türkiye, Esed ve Rusya unsurlarını kararlılıkla temizlemeyi sürdürüyor. Çok sayıda üst düzey askerin yanı sıra yüzlerce militan ve çok sayıda mühimmat da etkisiz hale getirildi. Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyenlere engel olmayacağını açıklamasının ardından koronavirüsü de geçerek ülkedeki ana gündem maddesi haline gelen mülteciler için suç Türkiye’ye atıldı. NATO’nun Rusya/rejim saldırısı sonrası Türkiye’ye destek açıklamasını da veto eden Yunanistan’da ülkenin resmi haber ajansı, önceki günden itibaren “Türkiye çok zor durumda. Recep Tayyip Erdoğan köşeye sıkıştı. S-400 alarak sırt çevirdiği Batı’dan şimdi yardım istiyor ama sonuç çıkmayacak” şeklinde haberler geçmişti.

TARAFLI TUTUM

Yunanistan resmi haber ajansının geçtiği haberler tüm Yunan medyası tarafından hararetle paylaşılmıştı. Ancak Yunan ajansında evdeki hesap çarşıya uymadı. Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede “Putin’e önümüzden çekil” ifadesini kullanması sonrası Yunanistan devlet ajansında da işler değişti.

Önceki gün hararetle “Türkler köşeye sıkıştı” diyen aynı ajans, bu kez “Erdoğan geri adım atmıyor” haberi yayınladı. Sadece bu örnek bile söz konusu Türkiye olunca Batı’da ne kadar yanlı ve gerçeklerden uzak tutum sergilendiğinin göstergesi oldu. Başbakan Kyriakos Miçotakis, “Sınırlarımızı kapattık. Kimseyi kabul etmeyeceğiz” açıklaması yaparak “Başkalarının aldıkları kararlardan etkilenmek zorunda değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim