Dünyaya basınına acı verici bir son dakika haberi düştü. ABD’li basketbolcu Kobe Bryant, geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Dış basının verdiği bilgiye göre, kaza California şehrinde yaşandı. Helikopterin düşmesi sonucu ölen isimlerin arasında ünlü basketbolcu Kobe Bryant da yer alıyordu. 41 yaşındaki Bryant’ın Calabasas kentinde geçirdiği helikopter kazası sonucu öldüğü ilk başta doğruluğu kesin olmayan bir detay olarak sosyal medyada yayıldı.

Sosyal medya Twitter üzerinden yapılan paylaşımların ardından dış basına yansıyan haberlere göre, Kobe Bryant ölümü kesinleşti. Yerel saatle 10.00 civarında Calabasas’da meydana gelen helikopter kazasında ölen 5 kişiden birinin Bryant olduğu bilgisi doğrulanırken, 4 kişinin ismi açıklanmadı.

KOBE BRYANT KİMDİR?

Kobe son zamanlarda yükselen bir yıldız basketbol oyuncusu olan kızı Gianna ile NBA oyunlarında dikkat çekti. En küçük kızları Capri, Haziran 2019’da doğdu.

Kobe, tüm zamanların en büyük NBA oyuncularından biri olarak kabul edilir – Lakers ile 20 yıllık kariyeri boyunca 18 All-Star takımı yapar. 1996 taslağında ilk turda 5 NBA şampiyonluğu, 2 NBA Finali MVP’si kazandı ve ’08’de lig MVP’si oldu.

Lakers, ünlü Kobe’nin formalarını, 8 ve 24 numaralarını emekliye ayırdı … takım tarihinde bu şerefi alan tek oyuncu.

Editör: TE Bilisim