İstanbul Bahçelievler’de 14.45 sıralarında bir bina yıkıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Emek Caddesi Narlı Sokak’ta binanın çökmesiyle gelen ilk bilgilere göre, ağır hasarlı olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu öğrenilen binanın boş olduğu ifade edildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçelievler’de daha önce boşaltılan binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

ÖNCE YAN YATTI

Enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibinin de olay yerine gittiği öğrenildi. Ekiplerin enkaz altında telefon sinyali aradığı ifade edildi. Görgü tanıkları binanın yıkılmadan önce yan yattığını ardından yanındaki sokağa doğru yıkıldığı bildirildi.

KAĞIT TOPLAYICI ŞÜPHESİ 

Öte yandan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, binanın boş olduğunu ancak metruk haldeki binayı kullanan kağıt toplayıcılardan birinin yıkım esnasında içeride kalmış olma ihtimalini değerlendirdiklerini söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Bahçelievler’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir binanın henüz bilinmeyen nedenle çöktüğünü bildirdi.

İstanbul Valiliğinden Bahçelievler’de çöken binaya ilişkin yapılan açıklamada, “Siyavuşpaşa Mahallesi’nde saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür.” denildi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, “Çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

3 BİNA BOŞALTILDI

Bu arada kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, yıkımın ardından duvarlarında küçük çaplı hasarlar oluşan enkaz çevresindeki 3 bina da güvenlik nedeniyle boşaltıldı

Editör: TE Bilisim