Tüm Avrupa gibi koronavirüs önlemlerinde sınıfta kalan İngiltere’de büyük bir panik havası yaşanıyor. İnsanlar virüsten korunmak adına devletten yardım beklerken yönetim kanadında da durum oldukça vahim.

Ülkede koronavirüse bağlı ölüm vakalarının sayısı 21’e yükselirken Kraliçe 2. Elizabeth de ölüm korkusuyla Buckingham Sarayı’ndan kaçarcasına ayrılmıştı. Hükümetin Cobra adlı acil durum toplantısına katılan Kraliça daha sonra çalışanlarını da yanına alarak gözden kaybolmuştu.

KOCASINI BİLE UMURSAMADI

93 yaşındaki Kraliçe’nin 98 yaşındaki eşi Prens Philip de Sandringham Windsor konutunda karantina altına alınmıştı. Cuma günü Kraliçe’nin yapması planlanan Cheshire ve Camden ziyaretleri virüs salgını nedeniyle ertelenmişti.

ELEŞTİRİLER SONRASI “U DÖNÜŞÜ”

Ancak İngiltere’deki bazı medya kuruluşları olaya eleştirel bir üslupla yaklaşarak Kraliçe’nin bu davranışının halkı paniğe sevk ettiği ve bunun bir sorumsuzluk olduğu tespitinde bulunmuştu. Durum böyle olunca Kraliçe bugün ani bir kararla Saray’a tekrar dönüş kararı aldı. Saray’dan yapılan açıklamada Kraliçe’nin programına devam etmek için bugün Buckingham Sarayı’na döneceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim