Peşinatsız ev, peşinatsız araba almak için senet ve kura yolu ile gayrimenkul ve menkul satışı yapan şirket ve araba galerileri ile iletişime geçip, hâlihazırda var olan kampanyaları hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğer güncel olan bir kampanyaya ulaşamadıysanız, şirket ve galerilerin kampanyalarını yakından takip etmeye başlayabilirsiniz.

Peşinat Ödemeden Ev Sahibi Nasıl Olunur?

Peşinat ödemeden ev sahibi olmanın yolları arasında kura ile ev sahibi yapan şirketlere başvurmak, TOKİ konut kuralarına katılmak, senet ile taksit kampanyaları düzenleyen inşaat şirketlerini takip etmek, bir arsanız varsa; bir müteahhitle anlaşma yapıp kat karşılığı arsanızda konut projesine müsaade etmek vardır.

Senet ile peşinatsız ev alma kampanyaları, yeni yapılan inşaat projeleri için ya da hala yapılmakta olan projelerin satışlarını hızlandırmak için inşaat şirketleri tarafından sık kullanılan bir yöntemdir. Şirketlere göre peşinatlı ya da peşinatsız olma durumu değişebilir fakat bu yöntem ile peşinatsız ev sahibi olmak mümkündür.

TOKİ konut kuraları, gelir düzeyi düşük olan vatandaşlara ev sahibi olma imkânı sağlamak için devlet tarafından düzenlenen kampanyalardır.

Kura yolu ile ev sahibi yapan şirketler ise satın alacağınız evi, bütçenize uygun olarak, faizsiz bir şekilde taksitlendirir. Taksitleri ödediğiniz sürece kuralara katılmaya hak kazanırsınız.

Peşinat Ödemeden Araba Sahibi Nasıl Olunur?

Peşinatsız araba alma yolları arasında senet ile araç satışı yapan galerilerin kampanyaları ve kura yolu ile araba sahibi yapan şirketlere başvurmak vardır.

Senet ile araç satışı yapan galerilere başvururken galerilerin senetlerine yasalara uygun olarak doldurduğuna dikkat etmelisiniz. Senetle araç satışı yapan galerilerde peşinat durumu değişebilir fakat peşinatsız araba alma yolları arasında popüler bir seçenektir.

Kura ile araba sahibi yapan şirketler de tıpkı ev sahibi yapanlar gibi bütçenize uygun olarak, faizsiz bir şekilde araçları taksitlendirir. Bu taksitleri ödediğiniz süreceğim kuralara katılmaya hak kazanırsınız.

Birtep ile Peşinatsız Ev Sahibi Olmak

Birtep ile peşinatsız, faizsiz ev sahibi olmak mümkündür. Birtep internet sitesine üye olduktan sonra, almak istediğiniz evi seçip, Birtep’in anlaşmalı olduğu finans kurumundan peşinatsız, faizsiz finansman desteğinizi yapılandırırsınız. Anlaşmalı tasarruf kurumu yardımıyla ödeme planınız yapıldıktan sonra sözleşme yapılır ve gerekli evraklar tamamlandıktan sonra, ev teslimatı gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim