Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu

 İzmit’te üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelen Özgür Şanlı, ilk orta ve lise öğrenimini burada tamamladı.

Aslen Isparta Keçiborlulu olmasına rağmen babasının işi nedeniyle İzmit’te, büyüdü ve tahsilinin büyük bölümünü burada tamamladı.

Müziğe karşı ilgisi ilkokul dönemlerinde başladı. Müziği teorik anlamda öğrenme gayesiyle İzmit Belediye Konservatuvarının açmış olduğu sınava girdi ve Türk Sanat Müziği Bölümünü kazandı. Branş sazı olarak da “ney”i seçti. Dört yıl sonunda Belediye Konservatuarı’ndan mezun olmaya hak kazandı.

1997 yılında Kocaeli Güzel Sanatlar Fakültesinin açmış olduğu sınavı kazandı. Bu okulda bir sene gitar ve piyano eğitimi aldıktan sonra Türk müziğine olan sevdasından dolayı Kocaeli Güzel Sanatlar Fakültesini yarıda bırakarak 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın açmış olduğu sınavı kazanıp Temel Bilimler Bölümünde okumaya hak kazandı, meslek sazı olarak da “çoban kavalını” seçti. Bu sayede, Türk sanat müziği ve Batı müziği eğitimi alan Şanlı, Türk halk müziğini de bilgi dağarcığına katma şansını yakalamış oldu.

ÜNLÜ SANATÇILARA EŞLİK ETTİ

Üniversite yıllarından itibaren gerek sazıyla gerekse vokal yaparak birçok ünlü sanatçıya eşlik etti: Kıvırcık Ali, Onur Akın, Turgay Başyayla, Uğur Işılak bunlardan bazılarıdır.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birçok kurumda eşlik sazı olarak görev yaptı, müzik derslerine girdi. İlköğretim okullarında iki sene müzik öğretmenliği yaptı. Altı ay kadar Anadolu Ateşi isimli grupta müzisyen olarak çalıştı. Birçok televizyon programına hem sazıyla hem de solist olarak konuk olan Şanlı, 2014 yılında ilk solo albümü olan “Yalan Dünya” isimli albümünü sevenleriyle buluşturdu.

2015 yılında birbiri ardına İyilik Ödülleri, Değerler Ödülleri programlarında koro şefliği yaptı. Aynı yıl içerisinde ikinci albümü olan “Hüzün” isimli albümü çıkardı.

Yine 2015 yılında Ordu TV için Fasl-ı Müzik İsimli televizyon programını hem hazırladı hem de sundu. 2017 yılında “Gurbetten Sılaya Tokat Türküleri” İsimli albümde Orhan Hakalmaz, Mihrican Bahar gibi usta isimlerle ortak bir klip ve solo eser okuyarak görev aldı.

İŞ YOĞUNLUĞUNA RAĞMEN SANATLA İLGİLENİYOR

2018 yılında kurulan Keçiborlu Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinin kurucu üyesidir ve mevcut başkanıdır. Şanlı, hâlen Acıbadem Kolejinde müzik öğretmenliği yapmaktadır. Evlidir ve bir kız, bir erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Tüm bu işlerin arasında müzik çalışmalarını sürdürmeye devam eden değerli arkadaşım, bestelediği eserlerle de ülkemizin tanıtımı için gayret göstermektedir!

İlham geldikçe Mehmet Akif Ersoy’un, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın güftelerini müzikle buluşturur. Sosyal medya hesabında gezinirken Şeyh Edebali ‘nin “Ey Oğul” şiirini bestelemiş ve klip çekmiş olduğunu görüldü.

Vatan, millet sevdalısı, millî ve manevi değerleri yaşayan ve yaşatma derdinde olan bu güzel sanatçımızı tanıyınca sizler takip edeceksiniz!..

Editör: TE Bilisim