Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi-Kosova

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipce, dün sabah saatlerine kadar 19 kişinin daha koronavirüs ile enfekte olduğunu söyledi. Böylece Makedonya’da virüse yakalanan kişi sayısı 67 oldu.

Çalışma ve Sosyal Politika Bakanlığı ise, kötü koşullarda yaşayan ailelere kişisel hijyen ve dezenfeksiyon malzemelerin gönderileceğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Paketler, ev tabanlı enfeksiyon koruma önlemlerini daha kolay uygulamalarına yardımcı olacak.”

ARNAVUTLUK’TAN İŞÇİLERE DESTEK

Arnavutluk hükümetinin Kovid-19’a karşı koruma amacıyla ayırdığı 220 milyon doları şu şekilde kullanacağı belirtildi: “Sağlık bakanlığına sunulan tıbbi hat ve malzemeler veya tıbbi personel desteği için verilen yangın hattındaki mücadele için 25 milyon dolar; Çalışan maaşlarını ödemede objektif zorluk yaşayan şirketler için egemen bir garanti aracıyla 100 milyon dolar; En acil ihtiyaçlar için, en muhtaç olanlar için; Küçük işletmeler için, koronaya karşı savaş nedeniyle potansiyel işsizlik hakkında 65 milyon dolar; Beklenmedik herhangi bir acil durum için Bakanlar Kuruluna yedek fon olarak 10 milyon dolar.”Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, özel sektörde hiçbir çalışanın maaşını alamama söz konusu olamdığını söyledi. Rama, gerekirse “Türkiye’ye bir talep listesi gönderdiğini” açıkladı. Vaka sayısı 64’e ulaşmış durumda. Dünya genelinde hızla yayılan ve bir türlü durduramayan koronavirüs pandemisi ile mücadele niyetiyle Türkiye’den Bosna Hersek’e tıbbi yardım gönderileceği aktarıldı.

TÜRKİYE, BOSNA’YA SAHİP ÇIKACAK

Bosna Hersek’teki Demokratik Eylem Partisinin Genel Başkanı ve Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı Bakir İzetbegovic, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleşti.

Federal Haber Ajansına, açıklamalarda bulunan İzetbegovic, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına tıbbi malzeme yardımı konusunda taleplerini ilettiklerini ifade ederek, Erdoğan’ın gereken yardımın yapılacağını söylediğini vurguladı.

KOSOVA TÜRKİYE’DEN YARDIM İSTEDİ

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı konuşmada Kosova’nın koronavirüsle daha etkili bir şekilde mücadele edebilmesi için tıbbi, lojistik ve teknik destek çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin emrinde olan her şeyin Kosova halkına da hizmet edeceğine söz verdi. Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının desteğine her zaman minnettar olduğunu dile getirdi

EN FAZLA VAKA SIRBİSTAN’DA

Bulgaristan’da koronadan ölü sayısı 3 oldu. Bulgaristan Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Başkanı Askeri Tıp Akademisi (VMA) Başhekimi Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, gazetecilere

yaptığı açıklamada,” Koronavirüs hastalarına tedavi hizmeti veren hastane sayısı artmaktadır.” dedi.

SIRBİSTAN SINIR KAPILARINI KAPATTI

Sırbistan’da, dün öğle saatlerine kadar vaka sayısı 118’e ulaştı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç, vakaların artmasını beklediğini belirterek, yüklü araçlar hariç kara yoldan girecek olan tüm araçlara sınır kapılarını kapattığını aktardı.

Editör: TE Bilisim