DAEŞ’in 2015 yılında işgal ettiği Irak’ın Enbar şehrindeki evlerini terk etmek zorunda kalan Jadaan ailesi, Türkiye’de hayata tutundu. Eli kanlı örgütün şehirlerini işgal edeceğini duyunca evlerini kaçmak zorunda kalan aile, başka bir şehre yerleşti. DAEŞ’ın burayı da işgal etmesi üzerine aile Türkiye’ye sığındı.

“GİDERSEK BİZİ ÖLDÜRÜRLER”

Ailenin iki üyesi, Ankara Siteler’de mobilya üreten bir firmada çalışarak geçimlerini sağlıyor. Ailenin en yaşlı üyesi, dede Halil İbrahim Jadaan, kendilerine Türkiye’den başka hiçbir ülkenin kapısını açmadığını belirterek, “DAEŞ’ten temizlenen Enbar’a, Haşdi Şabi’yi yerleştirdiler. Haşdi Şabi de şehri yağmaladı. Evimiz ve arabamız vardı, artık hiçbir şeyimiz yok. Geri de dönemeyiz. Haşdi Şabi, Şii olduğu için bizim oraya yerleşmemize izin vermezler. Gidersek bizi öldürürler. Ankara’nın Örnek Mahallesi’ne yerleştik ve burada kendimizi güvende hissediyoruz. 2 oğlum çalışıyor. Zaman zaman Kızılay’dan yardım alıyoruz. Komşularımız da bizden yardımlarını esirgemiyor” diye konuştu.

TORUN JADAAN’A TEDAVİ

Dede Jadaan, Türkiye’ye minnet borçlu olduklarını belirterek, kendilerini Türk topraklarında güvende hissettiklerini söyledi. İlk olarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan mülteci kampına yerleştiklerini ve 15 yıl sonra buradan ayrılarak ve Şanlıurfa’da hayatlarını sürdürmeye devam ettiklerini anlatan dede Jadaan, ailenin en küçüğü olan torunu Hattab Abdurrahman Halil’in bir arkadaşıyla oynarken gözünden kaza geçirdiğini ve görme kaybı yaşadığını ifade etti. Dede Jadaan, Türkiye’ye bir özel hastaneye getirdikleri torununun Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Atilla Bayer tedavi atına alındığını söyledi.

Editör: TE Bilisim