Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi / Kosova

Beytülmakdis’teki Müslümanların umudu Türkiye olduğunu anlatmak ve insanların zihinsel işgalinden kurtulmasını amaçlayan Nisa-ül Aksa Derneği, “Kudüs’ü Tanıyalım” isimliyedi haftalık eğitimlerin ardından kapanış programını Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Kapanış programında konuşan Nisa-ül Aksa Derneği’nin Başkanı Dilek Tekocak, eğitimlere katılan öğrencileri tebrik ederek, “Bu eğitim programının asıl sahipleri üstadın dediği gibi sağına soluna bakmadan ben varım diyerek bu derslere devam edip bu gün sertifikalarını almaya hak kazanan siz değerli öğrencilerimizede ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

“İLK EMİR: OKU”

Okumanın ve öğrenmenin önemine vurgu yapan Tekocak, sözlerini şöyle sürdürdü:“İslam ümmeti olarak bizlere ilk emir “oku” iken bilmeden, öğrenmeden afaki ve sloganik cümlelerle mukaddesatınkorunamayacağının bilincindeyiz. Nisaülaksa Derneği olarak Kudüs ve Mescidi Aksa’da İslam ümmeti adına ribat tutan kardeşlerimiz için yaptığımız onlarca projenin yanı sıra özgürlüğe giden yolun bilgiden geçtiğini biliyoruz. Bu bilinçten hareketle 7 hafta boyunca Harem-i ismetimiz olan Kudsi Şerifi birbirinden değerli hocalarımızla sizlere anlatmaya çalıştık.Bu gün ise uğruna mücadele ettiğimiz Aksamızı gönül gözü ile dolaştığımız gibi sanalda olsa dünya gözüyle de göreceğiz. Bu programda bizimle aynı yolu yürüyen Kudüs’ü gündemimizde bulunduran, bu dersleri yapmamızda bizlerle birlikte olan Araştırma Dayanışma ve Eğitim Vakfı’na(Ardev), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne (FSMVÜ) ayrıca bu kapanış programını burada yapmamıza imkân sağlayan Bayrampaşa Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

120 ÖĞRENCİ SERTİFİKASINI ALDI

2 Kasım ile 21 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında ele alınan konular ve seminer veren uzmanlar şu şekilde: “Kudüs tarihi uzmanı Samir Said / Kudüs’ü nasıl öğrenirsin ve Kudüs için nasıl çalışırsın?İlahiyatçı Yazar Eyüp Elkoca / Sahabe Dönemi Kudüs, Gazeteci yazar Mustafa Armağan / Osmanlıda Kudüs. Doç. Dr. Beldar Hasanoğlu / İslamiyet’ten Önce Kudüs, Yönetmen Tülay Gökçimen / Medyada Kudüs. Prof. Dr. Berdal Aral / Uluslararası Hukuka Göre Kudüs’ün Statüsü, Kudüs Rehberi Numan Balcı / 3D Mescid-i Aksa Turu.” Eğitim alan 120 öğrenciye sahnede sertifikaları takdim edildi, Kıble-Tur sponsorluğunda 2 kişi Kudüs ziyareti kazandı.

Editör: TE Bilisim