21.Dönem Kırıkkale Milletvekili ve Sağlık Bakan Osman Durmuş ile ilgili son durum merak konusu oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Twitter hesabından yapılan açıklamada Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un hayatını kaybettiğine dair haberlere yalanlama geldi. Peki, Eski bakanlardan Osman Durmuş öldü mü, hastalığı ne? Osman Durmuş kimdir ve kaç yaşında? Merak edilenler haberde..

İşte MHP’den yapılan o açıklama..

“21.Dönem Kırıkkale Milletvekilimiz, Eski Sağlık Bakanımız Sn Osman Durmuş’un yaşamış olduğu rahatsızlıktan ötürü kaldırıldığı hastanede tedavisine devam ediliyor olup, yalan haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur. Tez zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.”

OSMAN DURMUŞ KİMDİR?

Osman Durmuş, 5 Ağustos 1947’de Çankırı’da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Elif’tir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Aynı fakültenin Anatomi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi yaptı. Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası’nı tamamladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990’da doçent, 2003’te profesör oldu. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası’nın Kurucusu oldu ve Başkanlık görevinde bulundu. Ulusal ve uluslararası yayınlarda 60 kadar makalesi yer aldı.

21. Dönem Kırıkkale Milletvekili. 57. Hükümet’te Sağlık Bakanlığı görevini yürüttü.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca bilen Durmuş, evli ve 3 çocuk babası.

Editör: TE Bilisim