Kar yağışları bu yıl geç geldi ancak yurdun birçok ilinde etkisini gösteriyor. Kar yağışlarının ardından öğrenciler ve aileler de kar tatili açıklamalarını sürekli araştırıyor. Su sıkıntısı riskiyle karşı karşıya olan birçok bölgede yüz güldüren kar yağışı en çok da kar tatili, kar topu keyfiyle kışın tadını çıkaracak olan çocukları sevindiriyor. Adıyaman’da da kar yağışı son birkaç gündür etkisini sürdürüyor. Kar tatili açıklamalarına odaklanan öğrenciler de ‘6 Ocak’ta Adıyaman’da okullar tatil mi? Adıyaman Valiliği’nden açıklama geldi mi? sorularına yanıt arıyor.

6 Ocak’ta Adıyaman’da okullar tatil mi? Adıyaman Valiliği’nden açıklama geldi mi?

6 Ocak 2020 Pazartesi günü, Adıyaman’ın Sincik ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Sincik ilçesinde devam eden kar yağışının ardından ilçe merkezi beyaza büründü. İlçeye bağlı Aksu, Geçitli, Alancık, Balkaya, Arıkonak, Serince, Çat, Taşkale, Karaköse, Uğurlu, Şahinbeyle ve Şahkolu köylerine ulaşım sağlanamazken tüm okullarda Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde alınan karar ile bazı okullar kar yağışı dolayısıyla tatil edildi.

Çelikhan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar dolayısıyla bazı okulların 6 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu. Bazı köy yollarının kar nedeniyle kapalı olasından dolayı taşıma merkezi olan Cumhuriyet Ortaokuku ve Askerhan İmam Hatip Ortaokulunda eğitime 1 gün ara verildi.

Editör: TE Bilisim