Diriliş Postası Cengiz Çetinkaya/Konya

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’daki koronavirüs vakaları ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Konya’daki hastanelerin tekrar pandemi hastanesine dönüştürülmesini değerlendiren Başkan Altay, “Salgı- nın başladığı ilk günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından şehirdeki hastaneler pandemi hastanesi olarak ilan edilmişti. Türkiye genelinde hasta sayılarının 800’lere düşmesiyle birlikte İl Sağlık Müdürlüğümüz inisiyatif alarak Beyhekim’de bulunan iki hastanemizi pandemi hastanesi ağırlıklı çalışmaya, diğer hastanelerin de normale dönmesiyle ilgili bir çalışma yürütmüşlerdi. Ama son birkaç gündür Türkiye’deki vaka sayıları iki katına çıkınca şehrimizdeki hasta sayılarında da bir artış oldu. Bundan dolayı tekrar verilen karara dönme uygulaması, tüm hastanelerimizin şikayetlere bakması ve test için gerekli verileri almasıyla ilgili bir süreç başlatıldı.” diye konuştu.

Kontrollü normalleşmeyi yanlış anlamayın

Konya ile ilgili herhangi bir kısıtlama söz konusu olmadığını belirten Başkan Altay, “Bir durum olduğunda İl Hıfzıssıhha kararları ile sizlere duyururuz. Şunu unutmayalım; salgın devam ediyor. Hala olağanüstü bir dönemdeyiz. Kontrollü normalleşmeyi normalleşme olarak anlamak yanlış. Ekonomimizin bundan en az etkilenmesi için bu vaka sayılarının bir an önce kontrol edilebilir şekilde düşmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KAPATILAN FABRİKA YOK

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da hasta sayısında bir artış söz konusu olduğunu ancak kriz oluşturacak bir yoğunluk olmadığını aktaran Başkan Altay, “Yoğun bakım ve entübe sayılarında da bir artış yok. Şu anda Konya’nın hastane potansiyeli hasta sayılarına yetecek seviyede. Doluluk oranlarımızda herhangi bir sorun yok. Ama biz kurallara uymazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var.” şeklinde konuştu. Başkan Altay, Organize Sanayi Bölgelerinde bazı fabrikaların kapatıldığı, karantinaya alındığı gibi söylentilerinin de gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim