Haçiko isimli köpeğin hayatına benzer başka bir olay 9 yıldır Kırım’da yaşanıyor. Haçiko’nun dramatik hayatı filmlere bile konu olmuştu. Şimdilerde ona benzer bir olay Kırım’da gerçekleşti. Bunun üstüne vatandaşlar Haçiko olayı nedir? Haçiko kimdir? gibi sorulara cevap aramaya başladı. İşte Haçiko hakkında bilinmesi gerekenler…

Japonya’da ölen sahibini yıllardır bekleyen ve filmlere dahi konu olan Haçiko isimli köpeğin hayatına benzer başka bir olay 9 yıldır Kırım’da yaşanıyor.

Japonya’da Haçiko isimli köpek ölen sahibini yıllardır tren istasyonunda beklerken ölmüş ve bu ilginç hikaye filmlere konu olmuştu. Buna benzer başka bir olay Kırım’da yaşanmaya devam ediyor. 9 yıl önce Kırım’ın Yalta şehrinde bir köpek, sahibinin ölümüyle birlikte aynı dramı yaşıyor.

Sahibi boğularak ölen köpek Yalta limanı sahilinde hala sahibini bekliyor. Köpeğe Kırım Tatar halkı ‘Muhtar’ ismini taktı. Kırım Tatarlarının köpeği ‘Muhtar’ olarak adlandırmasının nedeni sahilden hiç ayrılmaması ve bölgeyi koruması olarak biliniyor. Yalta halkının beslediği köpeğe en çok yakın olan kişi Rus sokak sanatçısı trompetçi Viktor Malinovskiy.

Muhtar, sokak sanatçısı müzik yaptıkça sahilde şarkıları dinliyor. Muhtar isimli köpeğin en sevdiği şarkı ise Frank Sinatra’nın Strangers In The Night şarkısı, Trompetçi Viktor Malinovskiy neredeyse her gün bu şarkıyı çalıyor.

Editör: TE Bilisim