Diriliş Postası Yavuz Avşar/İstanbul

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı makamını “saray rejimi” olarak nitelendiren açıklamalarına sert tepki göstererek, CHP zihniyetinin tüm tarihi boyunca “demokrasiyi felç etme örgütü” olarak çalıştığını ifade etti. Çelik, Özel’in açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, “Yassıada zihniyeti demokrasi felç etmek istediği zaman işe ‘rejim tartışması’ açarak başlar. Seçilmiş hükümeti ‘rejim’ olarak suçlamak bu vahşi zihniyetin ilk adımıdır. Bunlar tüm tarihleri boyunca ‘demokrasiyi felç etme örgütü’ olarak çalıştılar” dedi.

HERKESİN YASSIADA REJİMİ ETRAFINDA HİZALANMASINI İSTİYORLAR

AK Parti Sözcüsü Çelik, bu zihniyetin Türkiye’nin “anayasal rejimi”ni tanımadığını, tek rejimlerinin “Yassıda rejimleri” olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Kendi zihniyetleri dışındaki her seçilmiş hükümeti ‘rejim’ diye tanımlayarak demokrasiyi felç etmek isterler. Bütün tarihleri boyunca bunu yaptılar. Geçmişte defalarca ‘rejim krizi’ çıkarıp sonra askeri vesayeti ve yargı vesayetini davet ederek ‘demokrasiyi felç etme örgütü’ olarak gizli iktidar sahibi oldular. Kafalarındaki rejimin Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimiyle hiç ilgisi yoktur, milli iradeye düşman ‘Yassıada rejimi’dir. Bu demokrasi düşmanı zihniyet, seçilmiş iradelerin hepsiyle aynı yöntemle kavga etti. ‘Kutuplaşma olmasın’ derken, kastettikleri şey, herkesin kendi ‘Yassıada rejimleri’ etrafında hizalanmasıdır. Demokrasiye her saldırının arkasında bunların rejim krizi çıkarma gayretleri vardır.” AK Parti hükümetlerinin ilk dönemlerinde özellikle Milli Eğitim’den dış politikaya kadar her alanı rejim meselesi haline getirilmeye çalışıldığını hatırlatan Çelik, “Demokratik siyaseti, rejim tartışması çıkararak boğmak bunların mesleğidir. Bunlar ‘kendi tekelci rejimleri’ için milli iradeyi gaspetme ustasıdırlar. Sistem tartışmalarını rejim tartışması gibi sunmak klasik metodlarıdır” dedi.

ÖRGÜTLÜ KÖTÜLÜK

Çelik, bu zihniyetin her demokratik iradeyi rejim meselesi haline getirerek bu ülkeye çok büyük kötülük yaptığına işaret ederek, “Bunlar, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize dönük yine rejim tartışması açarak, ‘demokrasiyi felç etme örgütü’nü gizli iktidar yapma peşindeler. Biz çok iyi biliriz, bir yerde bir rejim tartışması açan varsa, arkasında örgütlü kötülük vardır. Fakat unuttukları bir şey var, her zaman, Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. Demokrasiyi gaspetme örgütü, Yassıada rejimi ili anılır. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanına ‘saray rejimi’ diye eski kavga peşinde koşanların inandığı tek rejim Yassıada rejimidir. Milletin vicdanında mahkum olmuş kirli anlayış bu.” dedi.

Editör: TE Bilisim