Türkiye’de düğünler corona yüzünden yeniden mi yasaklanıyor? Koronavirüsle mücadele kapsamında bir süreliğine yasaklanan düğün nişan benzeri organizasyonlar yaz mevsiminin gelmesi ve normalleşme süreciyle birlikte belirli kurallar çerçevesinde yeniden yapılmaya başlanmıştı. Son günlerde koronavirüs vaka sayılarında görülen önemli artış üzerine bu tür merasimlerin yeniden yasaklanıp yasaklanmadığı merak konusu oldu. Bazı illerde düğün saatlerine kısıtlama getirilirken bazı illerde ise yapılan ikramlar yeni bir düzenlemeye kadar yasaklandı. Vatandaşlar bulundukları illerde alınan yeni kararları öğrenmek için yoğun araştırma yapmaya başladı. Konuyla ilgili merak edilen Düğünler iptal mi ediliyor Türkiye’de corona yüzünden düğünler yasaklandı mı’ gibi soruların yanıtlarına haber detayından ulaşabilirsiniz.

Düğünler iptal mi ediliyor? Türkiye’de corona yüzünden düğünler yasaklandı mı?

Çin’de ortaya çıkan ve aylardır Dünya üzerinde yüzbinlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Türkiye’de son günlerde görülen vaka sayısındaki artışı kontrol altında tutmak amacıyla düğünlere yeniden kısıtlama getirildi. Bazı il ve ilçelerde düğün saatleri sınırlandırılırken misafirlere ikramda bulunulması yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin valiliklerin ve il sağlık müdürlüklerinin görüşlerini alıyor. Bölgedeki vaka sayısının yüksek olması ve artış yönlü hareket olması halinde iptal edilebilen düğünler, İl ya da İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca karara bağlanıyor. Böylelikle bazı illere saat sınırlandırması getirebilirken bazı yerlerde de tamamen yasaklanabiliyor.

Malatya’da düğünlere ‘2 saat’ sınırlandırması

Vaka sayılarının son dönemlerde büyük artış gösterdiği Malatya’da düğünler 2 saat süreyle sınırlandırıldı. Ayrıca alınan yeni kararlara göre; düğünlerde yiyecek ikramında bulunmak da ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düğünler yasaklandı

Tepecik Beldesi ile Beyköy Mahallesinde koronavirüs vakalarında ciddi artışlar yaşanması üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla vatandaşların bir araya geldiği nikah, sünnet, nişan, düğün gibi organizasyonlar 24 Ağustos tarihine kadar yasaklandı.

Kurul kararında şu ifadelere yer verildi:

‘Son günlerde Tepecik Beldesi ile Beyköy Mahallesi’nde vatandaşların maske ve sosyal izolasyon kurallarına riayet etmemeleri sonucu, koronavirüs vakalarında ciddi artışlar yaşanmıştır. Vaka artışlarının önüne geçmek ve virüsün yayılma hızının kontrol altına alınması için 10.08.2020 tarihinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz Başkanlığında toplanmıştır. Tepecik Beldesi ile Beyköy Mahallesi’nde vatandaşların toplu olarak bir araya gelebileceği ve salgının yayılmasına neden olabilecek her türlü sünnet, nişan, nikah, düğün gibi organizasyonların 10.08.2020 tarih ve saat 24.00’ten itibaren, 24.08.2020 saat 24.00’e kadar yasaklanmasına karar verilmişti.

Bursa’da düğün ve nişan organizasyonlarına sınırlama

Bursa Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün, nişan, sünnet düğünlerine 2 saat sınırı getirdi. Düğün konvoylarına da 10 araç sınırlandırılması getirilen kentte, düğünlerin ve diğer etkinliklerin açık alanda, 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde planlanması istendi.

Editör: TE Bilisim