Herhangi bir diziyi izlemek ve takip etmek zor. Üstelik dizi bölümleri uzunsa ve sezonları fazlaysa bu durum seyirciyi yorabiliyor. Bu yüzden seyircinin imdadına mini diziler yetişiyor. Geneli Amerikan yapımı olan bu mini dizilerin tiryakisi olacaksınız. Hatta bu yapımların devamını bekleyeceksiniz. En iyi mini diziler içinden çok başarılı olmuş 10 yapımı sizler için derledik.

1. The End of the F***ing World

Komedi ve dramı ustaca harmanlayan dizi sadece 2 sezondan meydana geliyor. Toplam 16 bölümü olan mini dizi, rakiplerinin arasından olayca sıyrılmayı başarıyor. Hem eleştirmenler hem seyirciler tarafından beğenilen yapım, evden kaçmayı başarmış iki gence odaklanıyor. Genelde 25 yaş altının seyrettiği dizi, birçok ödüle de aday gösterilmiş.

2. Chernobyl

Sanatı, oyunculuğu, senaryosu ve gerçek hikayesiyle Chernobly en beğenilen mini diziler arasına girmeyi çoktan hak etti. Amerikan ve İngiliz ortak yapımı olan mini dizi, sadece tek sezondan meydana geliyor. Dizi, 5 bölümden oluşsa da etkileri uzun süre devam ediyor. Çernobil faciasını konu alan dizi, dönemini ve yaşanan gerçek hadiseleri etkili bir şekilde seyirciye aktarmayı başarmıştır.

3. After Life

Eşini kansere kurban veren bir adamın acıklı öyküsünü anlatan yapım, en sevilen mini diziler arasında yer alır. Ricky Gervais’in yarattığı dizi sadece 2 sezon 12 bölümden ibaret. İngiliz yapımı dizi trajikomik sahneleriyle sizleri duygulandırırken neşelendirecek.

4. When They See Us

Sadece 4 bölümden oluşan dizi, dram türünde. Yaşanmış olaylardan ilham alınarak çekilen dizi, ABD’de meydana gelen Central Park beşlisini konu almaktadır. Birçok dalda çeşitli ödüllere layık görülen dizi, Ava DuVernay tarafından yaratılmıştır.

5. The Night Of

2016 yılında izleyicisiyle buluşan yapım, en iyi mini diziler arasında yer alır. Dizi sadece 8 bölümdür. Bir suçlu ve avukatı arasında geçen dizi en kaliteli suç yapımları arasında yer alır. Başarılı oyucuları, su gibi akıp giden senaryosu ve harika yönetmenliğiyle enfes kesen bir dizi.

6. Russian DollRussian Doll

Tek sezondan meydana gelen dizi, sadece 8 bölüm. Hikayenin odağında ölen bir kadının dirilmesi var. Natasha Lyonne’nin canlandırdığı Vulvokov karakteri doğum gününde can veriyor. Ardından tekrardan diriliyor ve o zaman geri dönüyor. Dizi derinliği, mesajları, oyuncuları ve heyecan sarmalı senaryosuyla izleyiciden tam not almayı başardı.

7. Fleabag

Dizinin odağında yakın bir arkadaşını kaybetmiş ve acısını yaşamaya çalışan bir kadın var. Dizi 2 sezon 12 bölüm boyunca seyirciyi hem neşelendiriyor hem üzüyor. Kara mizah türündeki diziyi bir çırpıda bitireceksiniz. Phoebe Waller Bridge, dizinin hem yaratıcısı hem başrol oyuncusu.

8. Conan Without Borders

Dünyanın birçok yerine mizahı ve eğlenceyi götürmeyi başaran Conan O’Brien, mini dizi formatındaki bu yapımla Netflix seyircilerini eğlendirmeyi amaçlıyor. Tek sezon, 6 bölüm yayımlanan dizi eğlence dozuyla ve komedisiyle hepinizi ekrana kilitleyecek.

9. Top of the Lake

2013 yılında seyirci karşısına çıkan yapım, 2 sezon 13 bölümden meydana geliyor. Dizinin başrollerini Elisabeth Moss, Nicole Kidman ve Alice Englert paylaşıyor. Imdb’si 7.5 olan dizinin genel öyküsü şöyle: Mitcham adlı genç kız göle yüzmeye girer. Aradan zaman geçer. Kız esrarengiz bir şekilde hamile kalır. Polisler ve ailesi olayın iç yüzünü çözmeye çalışırlar.

10. 11.22.63

James Franco’nun başrolünde oynadığı dizi, bilimkurgu türünde çekilmiş kaliteli yapımlardandır. En iyi mini diziler sıralamasında zirvede olan yapımı izlemediyseniz çok şey kaybettiniz. Bir şekilde geçmişe giden ana karakter, Kennedy suikastını önlemeye çalışır. Ancak olaylar birbirine girecek, işler değişecektir.

11. Waco (2018)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 7.9

– Oy: 15.669

Paramount Network’ün “Waco” bölümü, izleyicilere FBI, Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu ve 75’ten fazla kişinin ölümüne neden olan Branch Davidians kültü arasındaki 1993 çatışmasının her iki tarafına da bir bakış sunuyor. Forbes’tan Paul Tassi’ye göre, altı bölümlük mini dizi, stand-off’a dahil olan kişilerin iki kitabından – bir FBI rehine müzakerecisi ve hayatta kalan bir kült üyesi – ilham alıyor ve bu da şovu çok daha çekici kılıyor.

12. Taken (2002)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 7.9

– Oy: 18.991

Steven Spielberg, dünya dışı deneyimler yaşamış üç aileyi takip eden 20 saatlik mini dizi “Taken” ın baş yapımcılığını üstlendi. Bilim Kurgu Ağı, 10 bölümlük şov için yaklaşık 40 milyon dolar harcadı. Bu yatırım, 2002’de “Alınan” ın çok yüksek reytingler kazandığı bir kez buna değdiğini kanıtladı.

13. Casus (2019)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 7.9

– Oy: 25.774

Netflix’in 2019 mini dizisi “The Spy”, 1960’larda Suriye’deki misyonlarda gizli göreve çıkan İsrail gizli ajanı Eli Cohen’in gerçek hikayesini anlatıyor. Casusu canlandıran Sacha Baron Cohen, bu spa dramını heyecan verici, karakter odaklı bir anlatıma yükselten ilgi çekici bir performans veriyor.

14. Planet Earth II (2016)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.5

– Oylar: 90.332

2006’nın “Dünya Gezegeni”nin merakla beklenen devamı, son 10 yılda dağlar, şehirler, çayırlar ve ormanlar dahil Dünya’nın birçok habitatında meydana gelen değişiklikleri araştırıyor. İzleyicileri kırılgan vahşi doğaya ve onu ev olarak adlandıran büyüleyici yaratıklara yaklaştırıyor.

15. Kardeşler Grubu (2001)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.4

– Oy: 359.059

Tom Hanks ve Steven Spielberg tarafından yaratılan HBO’nun “Band of Brothers” adlı eseri, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD Ordusunun 101. Hava Tümeni’nin olağanüstü cesur 506. Alayının hikayesini paylaşmak için gerçek hayattaki Easy Company üyelerinin röportajlarını kullandı. The New York Times’tan Caryn James’e göre mini dizi, “kahramanlık ideali ile savaşın şiddeti ve terörü” arasında bir denge kuruyor.

16. Mavi Gezegen II (2017–2018)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.3

– Oylar: 30.270

2001 yapımı “Mavi Gezegen” in devamı niteliğindeki bu doğa belgeseli mini dizisi, film yapımcılarını deniz altındaki yaşamı yakalamak için 125 keşif gezisi içeren yıllarca süren bir göreve gönderdi. Zengin sinematografisi ve televizyonda nadiren gösterilen tür ve davranışların benzersiz görüntüleri ile tanındı.

17. Gezegenimiz (2019)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.3

– Oy: 27.426

Netflix’in ilk doğa belgeseli “Gezegenimiz”, 2019’da gösterime girdiğinde “Frozen Planet” ve “The Blue Planet” gibi benzer mini dizilerin hayranları arasında anında hit oldu. Koruma odaklı mini dizi, yakından bakıyor İnsanların çevre üzerindeki etkisi, Netflix kütüphanesine ulaştıktan sonraki ilk ayda 25 milyon hane halkı tarafından izlenmeye başlandı.

18. Son Dans (2020)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.2

– Oylar: 60.152

“The Last Dance”, daha önce yayınlanmamış görüntüler içeren basketbolun büyük Michael Jordan ve efsanevi 1990’ların Chicago Bulls kariyerinin izini sürüyor. Etkileyici belgesel dizisi, Scottie Pippen ve Dennis Rodman da dahil olmak üzere çeşitli NBA yıldızlarıyla röportajlar içeriyor.

19. TVF Sürahi (2015)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.2

– Oy: 49.545

Bu mini dizi, başarılı bir başlangıç ​​yaratma girişiminde bulunmak için dokuzdan beşe işten ayrılan genç girişimcilerin yaşadığı başarılar ve zorluklarla ilgili hikayesiyle bir kült kazandı. Hikaye, HBO dizisi “Silikon Vadisi” nden ilham alıyor, ancak bunu Hintli bir izleyici için uyarlıyor.

20. Hayat (2009)

– IMDb kullanıcı derecelendirmesi: 9.1

– Oy: 36.992

Dünya türlerinin en tuhaf davranışlarından bazıları, David Attenborough’nun ve efsanevi film yapımcılarından oluşan bir mini dizi belgesel olan “Life” da tüm ihtişamıyla anlatılıyor. Seyircilere Japon Alpleri’nde yüzen makakları, Ölü Deniz yakınlarındaki yırtıcı bir tilkiden kaçan bir dağ keçisi ve Güney Afrika kıyılarında sardalyalarla beslenen yırtık dişleri olan köpek balıklarını görme şansı veriyor.

Editör: TE Bilisim