Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminde Yeşilçam’ın dev oyuncuları yer alıyor. Bu akşam televizyonda yayınlanacak filmle ilgili bazı bilgiler merak konusu oldu. İşte Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı ilgili detaylar…

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, ilk filmin yapımından bir sene sonra 1 Ocak 1976 tarihinde vizyona girdi. Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Rıfat Ilgaz’ın eserinden uyarlanmış serinin ikinci ve en çok hasılat yapan filmidir. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Müzik Ödülü’nü alan film. İlk serideki karakterlerin tümü haricinde filme sadece bu seride eşlik eden Semra Özdamar (Semra Hoca) ve serinin son filmi hariç tüm filmlerde eşlik edecek olan Şener Şen (Badi Ekrem) katıldı.

Şener Şen ve Kemal Sunal’ın birlikte rol aldıkları ilk filmdir ve Tarık Akan’ın oynadığı son Hababam Sınıfı filmidir.

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI OYUNCULARI

Serinin ilk filminde yer alan tüm oyuncular Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminde de de yer aldı. Başrollerde Kemal Sunal (İnek Şaban), Tarık Akan (Damat Ferit), Münir Özkul (Mahmut Hoca), Adile Naşit (Hafize Ana) ve Halit Akçatepe (Güdük Necmi) yer almıştır. Yardımcı oyuncu olarak ise Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Feridun Şavlı (Domdom Ali), Cem Gürdap (Tulum Hayri), Bülent İğdiroğlu (Kalem Şakir) ve Cengiz Nezir (Bozum Cahit) yer aldı.

Serinin bu filminde Semra Özdamar Semra Hoca rolüyle kadroya dahil olmuştur ve sadece serinin bu filminde oynamıştır. Şener Şen’de Badi Ekrem rolüyle kadroya dahil olmuştur, serinin ilk ve son filmleri hariç diğer tüm filmlerinde oynamıştır. Oynadığı Badi Ekrem karakterinden sonra birçok filmde oynamıştır ve Yeşilçam’ın yıldızları arasına adını yazdırmıştır.

Ayrıca film Tarık Akan’ın oynadığı son Hababam Sınıfı filmidir.

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI NEREDE ÇEKİLDİ?

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde yer alan mekan aslında bir okul değil. Üsküdar’da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır. Adile Sultan Kasrı, Sultan Abdülaziz tarafından Paris Saint-Barbe Mimarlık bölümünden mezun olan Nigoğos Amira Balyan veya kısa ismiyle Nigoğos Bey’e kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında inşa ettirilmiştir. Kasrın birinci ve ikinci katlarında büyük ve orta sofa – salon yer alır. Girişler, birinci ve ikinci katlarda sahanlığa açılır. Şu anda öğretmenevi olarak kullanılan kasrın odalarından bir tanesi Hababam Sınıfı müzesi olarak düzenlenmiştir.

Editör: TE Bilisim