Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin ABD’ye, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerini kullanmayacağına dair taahhüt verdiği iddialarını net bir dille yalanladı. Çavuşoğlu açıklamasında “S-400’leri kurmayacağımız ya da kullanmayacağımız konusunda hiç kimseye bir taahhütümüz yok. Hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğu için aldık” ifadelerini kullandı.

MCGURK’UN SÖZLERİNE YANIT OLDU

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini dün test etmeye başlamasının ardından ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk flaş bir açıklama yapmıştı. Terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği destekle tanınan McGurk, Twitter’dan yaptığı açıklamada S-400’lerin test edildiğini belirten bir haber linkini paylamış ve altına “Erdoğan’ın Beyaz Saray’da Trump’ı ziyaret etmesinden tam 10 gün sonra Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçaklarını uçurdu. Utanç verici” yorumunda bulunmuştu.

McGurk’un bu sözleri Türkiye’nin ABD’ye S-400’leri kullanmama konusunda taahhütte bulunduğu ancak bu sözünü tutmadığı şeklinde spekülasyonlara yol açmıştı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim