Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde Kasım Süleymani için ‘şehit’ ifadesi kullandığı iddiaları asılsız çıktı.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından, iki liderin görüşmesine dair detaylar paylaşılırken asılsız iddianın yer aldığı açıklama, TRT World’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili tarafından kesin bir dille tekzip edildi.

‘ERDOĞAN, ŞEHİT İFADESİNİ KULLANMADI’

Üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ruhani ile yaptığı görüşmede ABD’nin füze saldırısı ile ölen Kasım Süleymani için ‘şehit’ ifadesini kullanmadığını belirtti.

TRT World’e konuşan üst düzey yetkilinin açıklamaları şöyle: “Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme sırasında Kasım Süleymani’nin resmi unvanı münasebetiyle muhatabına taziyelerini sunmuşlardır. Görüşmede Süleymani hakkında “şehit” ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanımız, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran’a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulunmuşlardır.”

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından iki liderin telefon görüşmesine dair detaylar paylaşılırken, Erdoğan’ın Süleymani için ‘şehit’ ifadesi kullandığı iddia edilmişti.
Editör: TE Bilisim