Trump, “Halep Kasabı” kod adlı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in Bağdat’ta düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardından Twitter’dan ilk açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı paylaştığı açıklamasında, “İran hiçbir zaman bir savaşı kazanmadı ama hiçbir müzakereyi de kaybetmedi” ifadesini kullandı.

Bu twitinin ardından Trump’tan Süleymani’nin öldürülmesiyle ilgili yeni bir açıklama daha geldi. ABD Başkanı ikini açıklamasında “General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için plan yapıyordu… ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı olarak sorumluydu.” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, “İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani’den İran’da hem korkuluyor hem de nefret ediliyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller. Daha önce ortadan kaldırılmalıydı.” dedi.

” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İran’ın teolojik lideri Ayetullah Ali Hamaney ise ABD saldırısının intikamının alınacağını söylemişti. Ülkede 3 gün ulusal yas ilan eden Hamaney, ABD güçlerine sert karşılık verileceğini duyurmuştu.

Editör: TE Bilisim