TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin maddelerinin görüşmeleri sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, görüşmelere katılarak konuşma yaptı.

“CAMİLER HARAP OLDU”

Konuşmasında HDP milletvekillerinin sözlerine işaret eden Kurum, “HDP vekili kendince bize çevrecilik, şehircilik dersi veriyor. Biz sizin çevreciliğinizi Diyarbakır sokaklarında gördük, dünya mirası Sur’un sokaklarında gördük, Şırnak’ta, Mardin’de yakıp yıktığınız tarihi eserlerde, bu milletin bağımsızlığının simgesi camilerimizin harap hallerinde gördük.” dedi.

“BİZE ÇEVRECİLİK ÖĞRETEMEZSİNİZ”

HDP’nin ardında, gözü yaşlı on binlerce insan, binlerce aile bıraktığına dikkat çeken Bakan Kurum “Ardınızda, harabeler içerisinde şehirler bıraktınız. Bize çevreciliği, şehirciliği öğretemezsiniz. Biz sizin çevreciliğinizi işte en son Kırklar Dağı’nda gördük. Türkülere konu olmuş o yemyeşil Kırklar Dağı’nda nasıl bir çevre talanı, nasıl bir doğa katliamı yaptığınızı gördük.” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin maddelerinin görüşmeleri gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, görüşmelere katılarak konuşma yaptı.

“KÜRTLERİN HAYATLARINI ÇALDINIZ”

Kurum açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Biz bugün sizin Doğu ve Güneydoğu’da bıraktığınız enkazı, gerçekleştirdiğiniz talanı gidermeye çalışırken, Doğu’yu ve Güneydoğu’yu karış karış ihya ve inşa ederken, bize talandan, katliamdan bahsedemezsiniz. Sizler; bu ülkede sadece çevre ve şehirciliği değil, eli kalem tutacak gençlerimizin istikballerini, annelerimizin hayallerini, Kürt kardeşlerimizin hayatlarını çaldınız, talan ettiniz, katlettiniz.

Editör: TE Bilisim