Barış Pınarı Harekatı sadece terör ile değil, doğru bilgi ve dezenformasyon arasındaki savaş olarak da tarihe geçiyor. Batı basını ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın fonladığı medya kuruluşları, Türkiye karşıtı kara propagandaya ağırlık verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivillere karşı savaş açtığı, Kürt halkının toplu olarak göçe zorlandığı, Türk askerinin DAEŞ unsurlarıyla işbirliği yaptığı gibi yalanlar sistematik olarak sosyal medyada paylaşılıyor.

BATI MEDYASI TEK SES!

İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerde de “Kürt siviller öldürülüyor” yalanları bu ülkelerin en büyük gazetelerinde manşetlerde yer alıyor. Tüm bu gelişmeler, Batı medyasının adeta tek bir elden yönetildiği düşüncesini doğuruyor. ABD’de ise “En büyük müttefikimiz Kürtler’i (YPG/PKK’yı kastediyor) yüzüstü bıraktık, kurtların eline teslim ettik” yorumu öne çıkıyor. Buradaki dezenformasyonun yayılmasında ABD’deki Yunan ve Ermeni lobilerinin payı da büyük. Nitekim iki lobi, Barış Pınarı Harekâtı aleyhinde Türkiye karşısında birlikte çalışacaklarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

THY’Yİ GÖZLERİNE KESTİRDİLER

ABD’deki Yunan ve Ermeni lobileri, Barış Pınarı Harekâtı karşıtlığıyla kalmıyor, Türkiye’nin her alanda boykot edilmesi gerektiği propagandasını yapıyor.

Bu bağlamda Türk Hava Yolları da söz konusu lobilerin hedefinde. Amerikan vatandaşlarından THY ile uçuş yapmamaları, “Erdoğan rejimine para kazandırmamaları” gerektiği anlatılıyor. Bu lobilerin, TSK’nın Barış Pınarı Harekâtı esnasında bölgedeki Hıristiyanlar’ı öldürdüğü propagandası ise Süryani temsilcilerinin bu iddiaları yalanlamasıyla susturuldu.

“Sırada Ege ve Akdeniz var”

Avrupa medyası içinde, Türkiye karşıtlığında en öne çıkan ülkelerden biri Yunanistan oldu. YPG/PKK yöneticileriyle yapılan röportajlar, terör örgütü üyelerinin “Türkiye, DEAŞ’i üzerimize salıyor. Soykırıma girişildi, dünya bize yardım etsin” şeklindeki açıklamaları bir şekilde tek doğru olarak kabul edilerek dünyaya “Zalim Türkler’i durdurun” çağrısı yapılıyor. Pek çok büyük gazetede sürecin soykırıma doğru ilerlediği yazılıyor. YPG’li teröristlerin Akçakale’de öldürdüğü vatandaşlara ise beklendiği üzere sansür çekiliyor. “Türkiye’nin Suriye’de işini bitirdikten sonra Ege’de ve Doğu Akdeniz’de aynı saldırganlığı Yunanistan ile Güney Kıbrıs’a göstereceği” iddialarında bulunuluyor.

Editör: TE Bilisim