Programda Türkçe konuşan ve tüm Müslümanlar için dua eden İDDEF Burkina Faso Temsilcisi Ali Ganemi, “Dağlık Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan dünyayı 5’ten ibaret sanan küresel güçler tarafından aldığı destekle 27 yıl boyunca gerçekleştirdiği soykırım gerçekleştirdi. Küresel güçler dünya tanık olsa bile, Müslümanlar üzülsün ve zillet altında kalsın, yoksulluk ve sefalet içinde olsunlar diye medyaları aracılığıyla Ermenistan’ı haklı çıkardılar. Allah Azerbaycan ordusuna zafer nasip etsin” dedi.

“Türkiye Dünyanın Her Yerindeki Müslümanlara Sahip Çıkıyor”

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) için Mevlid-i Şerif programı düzenledi. İDDEF’in hayırseverlerin desteğiyle inşa ettiği medrese ve mescitlerde hoca, talebe ve Müslüman halkın katıldığı Mevlid-i Şerif programında Peygamber Efendimiz Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve naatlarla anılırken, programda Türkiye’nin dünyanın her yerindeki Müslümanlara sahip çıktığı ve kardeşlik bağlarının çok güçlü olduğu vurgulandı.

 “Recep Tayyip Erdoğan, Halkıyla Birlikte Tarih Yazıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarih yazdığını vurgulayan Ganemi, “Kaderin üstünde bir kader vardır diyen, göklerden gelen karara inanan, dünyanın 5’ten büyük olduğunu savunan dava adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sadık Türk halkı ile yeniden tarih yazmasına tanık olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

“Peygamberimizle Alay Etmeye Kalkışanları Rabbim Bertaraf Eylesin”

Türkiye için dua eden Ganemi, “Sevgili Allah’ımız Türk halkı ve devletine üstünlük kılsın. Bizleri burada birleştiren ve böyle bir kardeşlik havasını yaşatan İDDEF kuruluşunun manevi kaynağı olan muhterem Mahmud Efendi Hazretleri üstadımıza uzun ve sağlıklı ömürler versin. Rabbimiz başında bulunduğu İsmailağa cemaatine güzel hizmetler nasip eylesin. Fahr-i Kainat Peygamber Efendimizle alay etmeye kalkışan bütün kafirleri bertaraf eylesin. Rabbim İslamiyeti galip kılsın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim