Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Kosova Cumhurbaşkanı Vekili Vjosa Osmani, Arnavutluk’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Osmani, Demokrat Parti lideri Lulzim Başa ile bir araya gelerek Arnavutluk’u, Sırbistan’ın savaş sırasında işlediği soykırımın gerçeğini değiştirmesini önlemek için Kosova ile işbirliği yapmaya çağırdı.

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Kosova ile Arnavutluk arasında hiçbir zaman engel oluşturmayacak samimi bir işbirliği istiyorum! Hangi partiye ait olursak olalım, hep birlikte çalışalım! Arnavut olduğumuzu unutmayalım! Her uluslararası organizasyonda Kosova ve Arnavutluk bayrakları yan yana dalgalanmalıdır. Biz iki devletiz ama yenilmez bir ruhuz. Kosova Cumhuriyeti olarak talebimizin Arnavutluk’un Kosova’dan sonra Sırp soykırımını kınayan ikinci ülke olması olduğuna inanıyorum.”

“SIRBİSTAN’IN HEDEFİ, ARNAVUTLARI YOK ETMEKTİ”

Vjosa Osmani’nin Arnavutluk’taki siyasi partilere yaptığı çağrıda, “Şu ana kadar bana Kosova’daki Sırp suçlarını kınamada verdiğiniz destek için şimdiye kadar tanıştığım kurumlara teşekkür etmeliyim. Onları birlikte ve yüksek sesle kınamalıyız. Onları sorgulamadan cezalandırmalıyız! Sırbistan’ın Kosova’ya karşı işlediği suçlarla ilgili hiçbir şüphe yok. Sırbistan’ın hedefi, bütün bir ulusu yeryüzünden imha etmekti. Kosova Kurtuluş Ordusu’nun yürüttüğü haklı savaş, uluslararası ve Arnavutların bize verdiği destek sayesinde bu hedeften kaçmayı başardık. Sırbistan’ın tarihi çarpıtmayı başarmasını önlemek için daha güçlü bir sesle savaşalım. Sırbistan katliamları tüm dünyadan ses ve görüntü ile kayıt altına alındı. Bir insanın aklına gelebilecek her şeyin ötesinde bir şeydi. Batı Balkanlar’daki işlenen suçlardan bahsetmeden hiçbir ülkede adalet olamaz. Sadece sesimiz birleştiğinde tüm dünyanın duyması için yeterince yüksek olabilirler.” dedi.

Editör: TE Bilisim