Milyonlarca öğrenci ve veli, sınav döneminin başlaması ve sınav notlarının teker teker açıklanmasıyla birlikte notlarını öğrenmek için sabırsızlanıyor. Özellikle de veliler, notları görmek konusunda bir hayli meraklı durumda. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ve velileri e-okul öğrenci girişi ile e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak istiyor. İşte, E Okul VBS öğrenci giriş ekranı: E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi için haberimizden yararlanabilirsiniz.

E Okul VBS öğrenci giriş ekranı, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne (VBS) aşağıdaki linke tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu ekrandan sınav sonuçları ve daha birçok bilgiye erişim sağlayabilirsiniz.

E OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Veliler; adresinden öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası ile sisteme girecekler ve velisi bulunduğu öğrenciyle ilgili ders programı, notları, devamsızlıkları, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyuruları görebileceklerdir.

E OKULDA HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

E-OKUL SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI FAYDALAR NELER?

Sınav sonuçlarını öğrenmek Haftalık ders programını öğrenebilir Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir Sınav tarihlerini öğrenebilir Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir

Editör: TE Bilisim