Gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy,  İngiltere’nin Bristol kentinde bir evin duvarına çizdiği yeni grafitisini Instagram hesabından paylaşmıştı.

Sanatçının Aachoo adını verdiği ve koronavirüse göndermede bulunan Totterdown’da Vale Caddesi’ndeki yarı müstakil bir evin duvarındaki grafiti, başörtülü bir kadını hapşırırken ve takma dişlerini havada uçarken tasvir ediyor. Hapşırma, kadının bastonunu ve çantasını düşürmesine neden oluyor.

Gayrimenkul ve sanat uzmanları, grafiti sayesinde evin değerinin neredeyse 17 kat arttığını söyledi. Öncesinde 300 bin sterlin civarı olan evin değerinin 5 milyon sterline yükseldiği belirtiliyor.

İLK ÇALIŞMASI DEĞİL

Evin sahibi Nick Malkin, evin daha önce satışta olduğunu belirterek önceliklerinin sanatçının eserinin iyi korunması olduğunu ifade etti.

Yakın zamana kadar mülkte bir oda kiralayan mobilya üreticisi olan 28 yaşındaki Fred Loosemore, herkes güvende olana kadar, kimsenin güvende olmadığını domine etkisi ile anlatan eser hakkında konuşmuştu. Loosemore “Şans eseri bir atölyemiz ve elimizde kalan devasa bir akrilik parçamız var. Onu korumak için sanat eserinin üzerine bir parça şeffaf akrilik vidalayacağız” demişti.

Yeni eseri sarsıcı duvar resimleriyle tanınan Banksy’nin koronavirüsle ilgili ilk çalışması değil. İngiliz sanatçının mayıs ayında Southampton Üniversite Hastanesi’nin bir koridoruna Çığır Açan adını verdiği bir çizim yaptığı ortaya çıkmıştı. Resimde bir çocuk, Batman ve Spider-Man oyuncaklarını çöpe atmış, süper kahraman görünümlü hemşire oyuncağıyla oynarken görülüyor.

DİKKAT ÇEKEN GRAFFİTİLERİN SAHİBİ 

Karantinadayken evinin banyosunda çeşitli grafiti çalışmaları yapan Banksy, o resimleri internette, “Karım evde çalışmamdan nefret ediyor” notuyla paylaşmıştı.

Mona Lisa’nın gizemi çözüldü! Mona Lisa tablosu hakkında detaylar ortaya çıktı

Kültür Sanat

Habere Git

Editör: TE Bilisim