Dışişleri Bakanlığı’ndan Kırgızistan’da 4 Ekim’de düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yayınlandı.

Kırgızistan’da parlamento seçim sonuçları iptal edildi

Dünya

Habere Git

Açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

“Kırgızistan’da 4 Ekim’de düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından meydana gelen gelişmelerden derin endişe duyuyoruz. Bu gelişmelerin tırmanmasının önlenmesi ve seçimlere ilişkin görüş ve tutum farklılıklarının anayasal düzen içinde toplumsal uzlaşı ve sağduyu ile suhuletle çözüme bağlanması en halisane temennimizdir.

Kırgızistan’ın bu olayları kendi halkının sağduyusu ve dayanışması sayesinde suhuletle çözecek siyasi olgunluğa sahip bulunduğundan şüphe duymuyoruz.

Dost ve kardeş Kırgız halkının ve tüm siyasi grupların bu hassas dönemde, Kırgızistan’ın huzur ve refahı için birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğine inancımız tamdır.”

SEÇİM SONRASI ÜLKE KARIŞTI

Kırgızistan’da 4 Ekim Pazar günü yapılan milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu işgal etmişti.

Merkez Seçim Komisyonu tarafından yüzde 7’lik seçim barajını aşmadığı bildirilen 12 parti taraftarı, seçim sonuçlarının iptal edilmesi talebiyle başkent Bişkek’teki Ala-Too Meydanı’nda protesto gösterisi düzenlemişti.

Göstericiler daha sonra işgal ettikleri cezaevinden eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’i çıkarmıştı.

Editör: TE Bilisim