Bugün, İstanbul’a ne zaman kar yağacak sorusu, aylardır beyaz berekete hasret kalan İstanbulluların gündem konuları arasında. Kuraklık ve su sıkıntısı yaşanmaması için de önemli olan mevsimsel yağışlar bu yıl da henüz beklendiği gibi olmadı ancak Meteoroloji’den yapılan son dakika 7 Şubat hava durumu açıklamalarında İstanbul’a kar yağışı için saat verilerek bilgilendirme yapılması kent sakinlerini umutlandırdı. Kar yağışını fırsat bilip okulların da tatil olmasını dileyen öğrenciler de yapılan açıklamaların ardından bugün İstanbul’da okullar tatil mi konusunu araştırıyor. Öğrenciler İstanbul Valililiğinden gelecek açıklama için yoğun araştırma yapıyor. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Bugün İstanbul’da okullar tatil mi? 7 Şubat 2020 hava durumu nasıl olacak? İşte merak edilen detaylar…

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Bugün İstanbul’da okullar tatil mi? 7 Şubat 2020 hava durumu

Meteorolojiden yapılan açıklamalara göre bugün akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışı, yarın öğle saatlerine kadar devam edecek. Karın İstanbul’da yerleşim yerlerinde de birkaç santimetre kadar örtü bırakması bekleniyor.

Kar yağışının pazar gününüden itibaren etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Yoğun bir kar yağışının beklenmediği mega kentte, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan okulların tatil olmasına ilişkin bir açıklama gelmedi.

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, ”Hafta sonu gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden il genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edilmektedir.

Cuma akşam saatlerinde başlayıp Cumartesi öğle saatlerine kadar devam edecek kar yağışının, Avrupa yakası ve güney kıyıları 1 ila 3 cm, Anadolu yakasının iç ve kuzey kesimlerinde 3 ila 5 cm örtü bırakması beklenmektedir.”

Meteo Uyarı Kodu’nun ‘YEŞİL’ olduğu belirtilen açıklamada, “Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.” denildi.

Açıklamalar doğrultusunda edinilen bilgilere göre İstanbul Valiliğinden kar tatili açıklaması da beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim