Kanal D’nin yeni dizisi Hekimoğlu bu akşam seyircinin karşısına çıkıyor. Müslüm filminde Müslüm Gürses’i başarılı bir şekilde canlandıran Timuçin Esen bu sefer Hekimoğlu karakterine bürünüyor. Dizinin ekrana gelmesiyle birlikte diziyle ilgili araştırmalar hızlandı. Seyirciler, Hekimoğlu oyuncuları kimdir? Hekimoğlu konusu nedir? Hekimoğlu dizisi hangi kanalda? gibi sorulara cevap arıyorlar.. İşte Hekimoğlu ile merak edilenler detaylar…

HEKİMOĞLU NEREDE, HANGİ HASTANEDE ÇEKİLİYOR?

Hekimoğlu dizisi İstanbul Tuzla’da bulunan Okan Üniversitesi Hastanesi’nde çekiliyor. İstanbul Valide Atik Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı diziye uyarlanmıştır.

HEKİMOĞLU DİZİSİ OYUNCULARI

Ateş Hekimoğlu karakterini canlandıran Timuçin Esen’in rol arkadaşları;

Timuçin Esen – Ateş Hekimoğlu

Okan Yalabık – Orhan Yavuz

Ebru Özkan Saban – İpek Tekin

Kaan Yıldırım – Mehmet Ali Çağlar

Aytaç Şaşmaz – Emre Acar

Damla Colbay – Zeynep Can

HEKİMOĞLU KONUSU NEDİR?

Ateş Hekimoğlu (Timuçin Esen) enfeksiyon hastalıkları ve nefroloji konusunda nam salmış başarılı bir doktordur. Hekimoğlu zekası ve hastalıkları teşhis ederken kullandığı farklı yöntemleriyle şaşırtır ve hayranlık uyandırır. “Herkes yalan söyler” cümlesi klasik haline gelen Hekimoğlu, bu özelliklerinden dolayı takip edilmesi zevkli ve vazgeçilmez bir karakterdir.

HEKİMOĞLU’NU CANLANDIRAN TİMUÇİN ESEN KİMDİR?

Adana doğumlu olan Mahmut Timuçin Esen 14 Ağustos 1973 yılında doğmuştur. Ankara Ted Koleji Mezunu olan başarılı oyuncu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne geçer. İtalya ve ABD’de de tiyatro eğitimi almıştır. Los Angeles’taki California Insitute of the Arts Üniversitesi’nde 7 yıl sinema – yönetmenlik üzerine master yapmıştır. Ayrıca ABD’deki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencilerinden biridir.

Öğrencilik yıllarında ‘Çıkmaz Sokak’ adında orta metrajlı bir film çekmiştir. Bu filmde Engin Günaydın ve Olgun Şimşek rol almıştır. Türkiye’ye döndükten sonra, Gurbet Kadını dizisinde “Hakkı Ağa” rolüyle gönüllerde taht kuran oyuncu, dizi sonrasında Meltem Cumbul ve Şener Şen’le beraber Gönül Yarası adlı sinema filminde rol almıştır. Bu filmde “Halil” karakterini canlandıran Esen, canlandırdığı bu karakterle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve SİYAD(Sinema Yazarları Derneği)’da En iyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülünü almıştır.

Sonrasında yonetmenliğini Uğur Yücel’in yaptigi Yazı Tura adlı filmde asker rolünü canlandırmıştır. Hırsız Polis adlı dizide “Çınar” rolüyle izleyicilerin beğenisini toplamıştır. 2006-2008 yılları arasında Melih Cevdet Anday’in eseri olan Mikado’nun Çöpleri isimli tiyatro oyununda rol almıştır. Sanatçı Tolga Örnek’in yönetmenliğini yaptığı Labirent filminde Meltem Cumbul’la tekrar kamera karşısına geçmiştir. Sanatçı bu rolüyle 17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri töreninde Ayhan Işık Özel Ödülü’nü almıştır. Aynı zamanda bu rolüyle Uluslararası Madrid Film Festivali Yabancı Dilde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmiştir.

Editör: TE Bilisim