İbrahim Seçkin Talaş – Ankara

HAK İŞ Konfederasyonu 45. kuruluş yıldönümünü kutluyor. HAK İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.

Arslan, 45 yıl önce bir grup inanmış mücadele adamının zor şartlara rağmen konfederasyonu kurduğunu hatırlatarak, bu süre içerisinde darbe, e muhtıra ve birtakım müdahalelerle karşılaşıldığını belirterek, ihanet içinde olmadan emek mücadelesini sürdürdüklerini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda hazırlanan İstihdam Paketi’ne ilişkin konuşan Arslan, sendika ve konfederasyonlarla değerlendirme yapılmadığını belirtti. Arslan, masada olmadıklarına değinerek taleplerinin karşılanmadığını dile getirdi.

Önceden üçlü danışma kurulları ve bakanlık ile görüşülerek müzakere edildiğini belirten Arslan, “Çalışma hayatının aktörlerinin geniş anlamda katkı ve destek vereceği bir modeli uygulamamız gerekiyor” dedi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Medya üzerinden HAK İŞ ile ilgili algı oluşturulduğuna değinen Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Arslan, “Kanun zoruyla üyelerimizin başka sendikalara üye olması konusundaki yaklaşımınızdan vazgeçin. Torba yasa bugün mecliste görüşülüyor, bu kararnameye ilave yapılarak, bu konudaki taleplerimiz dikkate alınmalı. Adil, hakkaniyetli, sendika özgürlüğüne zarar vermeyecek bir düzenlemenin yapılmasını bekliyor ve istiyoruz” diye konuştu

Editör: TE Bilisim