İstanbul2da koronavirüsle mücadelede önemli rol üstlenen hastanelere bir yenisi daha ekleniyor. Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin açılış töreninde konuştu.

Bakan Koca açıklamasında, acil durum hastanelerinin Türkiye için zorunlu projeler olduğunu vurguladı.

Koca ayrıca salgın riskinin ortadan kalkmadığını ve normalleşmenin mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemesi gerektiğine dikkat çekti.

BİR GÜNDE İKİ HASTANE

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin açılış töreni saat 14.00’te, Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesinin ise saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde önemli rol üstlenecek hastaneler, aynı zamanda sağlık turizmi kapsamında yabancı hastalara da hizmet verecek.

432 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Toplam 125 bin metrekare alana kurulan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin 75 bin metrekare kapalı alanı ve 432’si yoğun bakım olmak üzere gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek 1008 yatağı bulunuyor. 16 ameliyathane ile hizmet verecek hastanede ileri teknoloji tıbbi donanım yer alıyor. Bu tıbbi donanımın arasında 8 Triaj Odası, 2 CPR Odası,  4 Tomografi Odası, 4 MR Odası, 2 X-ray Odası yer alıyor. Ayrıca hastanenin 500 araçlık otoparkı da hizmet verecek.

SULTAN ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE YAPILDI

1. Abdülhamid döneminde yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu izni ve denetiminde restore edilen Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi ise 23 dönüm arazi üzerinde 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, yemekhane ve idari bina, morg binası, teknik merkez binası ve kafe binası 59’u yoğun bakım olmak üzere 101 yatak ile hizmet verecek.

Cuma günü açılan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinin yanı sıra Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ve Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesinin hizmete açılması, Kovid-19 salgınında diğer hastanelerin normalleşme sürecini de hızlandıracak.

“MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmete açılacak Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “45 gün içinde bitirilmesi sözünü verdiğimiz 1008 yatak kapasiteli Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ni bugün hizmete açıyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Paylaşımda, hastanenin yapımına ilişkin görüntüler ve bilgiler de yer aldı.

Editör: TE Bilisim