Bazı vatandaşlara salata, bazılarına göre ise ızgara köftenin yanından ayırmadığı arkadaşı olan piyaz sofraların vazgeçilmezi.  Salata tariflerinin en sevilenlerinden biri olan piyazla ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki, Piyaz nasıl yapılır? İyi bir piyaz nasıl olur?

4 kişilik bir piyazın tarifini sizler için derledik. Buyrun piyaz yapmaya…

Piyaz Tarifi İçin Malzemeler (4 kişilik)

300 gram kuru fasulye (önceden suda bekletilmiş)

-1 adet büyük boy kırmızı soğan

-1 adet orta boy domates

-1/2 demet maydanoz

-1/2 su bardağı üzüm sirkesi

-5 yemek kaşığı zeytinyağı

-1/2 çay kaşığı tuz

Piyaz Tarifinde Püf Nokta

Kabuk atmaması için fasulyeleri kısık ateşte haşlayın.Salata yapımında sertleşeceği için kuru fasulyeleri diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin.Lapa bir görünüm almaması için derin bir tencerede ve bol suda haşlayın.

Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?

Piyaz yapımında kullanacağınız cinsine bağlı olarak bir gece önceden suya bastığınız kuru fasulyenin suyunu süzün.

Derin bir tencereye aldığınız suda şişen fasulyeleri, üzerini geçecek kadar içme suyu ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.

İlk sıcaklığı geçen kuru fasulyeleri, haşlama suyunu süzdükten sonra salata kasesine alın.

Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde incecik doğrayıp, tuzla ovun. Bir süzgece aldığınız tuzla ovulmuş soğanları duruladıktan sonra suyunu süzdürün. Maydanozu incecik kıyın. Domatesleri dilimleyin.

Derin bir kaseye aldığınız haşlanmış kuru fasulyeyi; maydanoz, kırmızı soğan, domates, tuz, zeytinyağı ve sirkeyle harmanladıktan sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Piyaz Tarifinin Servis Önerisi

Servis tabağına aldığınız piyazı, haşlanmış yumurta, zeytin taneleri ve domates dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim