Tunus Hemşireler Sendikasının çağrısıyla başkentteki Sağlık Bakanlığı binası önünde toplanan çok sayıda hemşire, Kovid-19 salgınından dolayı sağlık kurumlarındaki kötüleşen koşullar ve gerekli önleyici tedbirlerin alınmaması nedeniyle gösteri düzenledi.

Gösteriye katılan hemşireler, “Sağlık hakkı, yaşama hakkı”, “Hemşirelik mesleği ağır iştir” ve “Sağlık protokolünün kapsamlı bir şekilde uygulanmasına evet” gibi sloganlar attı.

HÜKÜMET TALEPLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKTI

Hemşireler Sendikası Üyesi Bilal el-Kasımi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık kurumlarındaki durumun tehlikeli aşamaya geldiğini ve çalışmalarının bir “insanlık mesajı” olduğunu söyledi.

Kasımi, devletin hemşireler için daha fazla sayıda laboratuvar testi imkanı ve uygun karantina merkezleri sağlayarak özellikle sağlık personeli arasında virüsün yayılmasıyla ciddi şekilde ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık kurumlarındaki çalışma koşullarının iyileştirilmesine dair taleplerine hükümetin cevap vermediğini söyleyen Kasımi, hemşirelik mesleğini “ağır iş” olarak vasıflandıran bir yasa çıkarılması ve hastanelerde uygun çalışma koşullarının sağlanmasını istediklerini dile getirdi.

ÜLKEDEKİ KOVİD-19 SALGININDA SON DURUM 

Tunus’ta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı en son 265, vaka sayısı da 18 bin 413 olarak açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim